Δευτέρα 14 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πλανητάρχης ψήφισε ΠΑΣΟΚ...

Τη στήριξή του στον Κ. Σημίτη έσπευσε να εκφράσει χτες στις 6.30 το απόγευμα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπ. Κλίντον, πριν καν ακόμα κλείσουν οι κάλπες, όταν όμως ήδη είχαν γίνει γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα των "exit polls". Οπως λέγεται, "οι αξίες δε χάνονται"... έτσι και οι καλές υπηρεσίες των υποτελών δεν ξεχνιούνται, για τον απλούστατο λόγο ότι συνεχίζουν να τις έχουν ανάγκη. Ερχεται λοιπόν και η στιγμή που οι υποτελείς εισπράττουν κι αυτοί ένα "ευχαριστώ". Ο Αμερικανός Πρόεδρος δε θα μπορούσε να ξεχάσει το ρόλο του Κ. Σημίτη στον πόλεμο, γι' αυτό και τον ευχαρίστησε για τη "συμβολή του στην ειρήνευση". Το πράγμα όμως δεν είναι απλό.

***

Οχι, δεν πρόκειται για παρέμβαση στις εκλογές. Πρόκειται για κάτι ακόμα χειρότερο. Είναι μια ανοιχτή και απροκάλυπτη πράξη επέμβασης στις εξελίξεις μετά τις εκλογές. Ο Μπ. Κλίντον με το "ευχαριστώ" του εκφράζει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του Κ. Σημίτη. Στην ουσία, όμως, το χτεσινό τηλεφώνημα του Μπ. Κλίντον στον Κ. Σημίτη αποτελεί προσταγή για συνέχιση της πολιτικής που ακολουθεί. Το περιτύλιγμα του "ευχαριστώ" δεν έχει σημασία. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θέλει να πει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ "συνέχισε και τα σκυλιά δεμένα".

***

Από την άλλη πλευρά, η ελληνική κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της Δ. Ρέππα, δίχως ίχνος ντροπής, έσπευσε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τηλεφώνημα Κλίντον και να του πει ότι οι Αμερικανοί είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη. Στην κυβέρνηση Σημίτη περισσεύει ο κυνισμός, ακριβώς για το λόγο αυτό θέλει να πει στον ελληνικό λαό ότι όποια κι αν είναι η ετυμηγορία του, η εντολή από τον πέραν του Ατλαντικού κηδεμόνα είναι δεδομένη και ο εκλεκτός του για τη θέση του τοποτηρητή στην Ελλάδα παραμένει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κ. Σημίτη. Μπορούν λοιπόν να πανηγυρίζουν...

Κ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ