Δευτέρα 14 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
"Είμαστε ακόμα πιο βέβαιοι για την πολιτική μας"!

Λίγες ώρες μετά την κρίση του ελληνικού λαού, ο κ. Σημίτης επιβεβαίωσε απόλυτα τόσο το "σεβασμό" του προς τους ψηφοφόρους, όσο και το περίφημο "ήθος" και "ύφος" του... κυβερνητικού "εκσυγχρονισμού", ισχυριζόμενος, αφενός ότι η λαϊκή ετυμηγορία δεν είχε και πολύ σημασία, αφού η κυβέρνησή του θα κριθεί... αργότερα, το 2000, και αφετέρου ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην πέτυχε το "μέγιστο των στόχων του", αλλά το τελικό αποτέλεσμα... "για μας είναι θετικό", όπως υποστήριξε...

Εκείνο, όμως, που πρέπει κυρίως να τονιστεί, είναι ότι ο πρωθυπουργός στο μετεκλογικό χτεσινοβραδινό διάγγελμά του, δήλωσε με τρόπο αδίστακτο για τα λαϊκά στρώματα, ότι μετά τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα που προέκυψε, το ΠΑΣΟΚ αισθάνεται "ακόμα πιο βέβαιο" και θα κινηθεί "ακόμα πιο αποφασιστικά για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου"! Με αλαζονεία, την οποία ούτε κόμμα που θα είχε κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία θα επιδείκνυε, ο Κ. Σημίτης εξήγγειλε ότι δεν πρόκειται να μεταβληθεί ούτε κατά ένα "τόνο" η πολιτική του κόμματός του "στις μεγάλες στρατηγικές επιλογές" της ΟΝΕ, της οικονομίας κλπ. Επιπλέον φρόντισε να διαμηνύσει στην ολιγαρχία ότι "η εντολή του '96 - την αποκάλεσε "λαϊκή" εντολή - θα εκπληρωθεί στο ακέραιο"... Τους διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δε θα υπάρξει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Ο πρωθυπουργός, ανατρέποντας τους στοιχειώδεις κανόνες της κοινής λογικής, υποστήριξε ότι με τις χτεσινές εκλογές "επιβεβαιώθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος του κόμματός του" (!) και αναζήτησε δικαιολογίες για την πτώση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στο γεγονός ότι βρισκόμαστε στο μέσον του κυβερνητικού έργου και, άρα, οι ευρωεκλογές έγιναν σε μια περίοδο που η φθορά για το κόμμα του κινείται "στο υψηλότερο δυνατό σημείο".

Ταυτόχρονα, ακολουθώντας την επιχειρηματολογία Λαλιώτη, αναζήτησε εξηγήσεις για το αποτέλεσμα στη "δυσμενή θέση εκκίνησης" του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές, ενώ δεν απέφυγε να σημάνει παρατεταμένο εκλογικό συναγερμό από τώρα - ενόψει των εθνικών εκλογών του 2000 - λέγοντας ότι από αύριο, κάθε μέρα θα είναι "μέρα μάχης μέχρι τις εκλογές του 2000".

Αξίζει, τέλος, να τονιστεί, ότι ο κ. Σημίτης - ο επικεφαλής ενός κόμματος που από τα προεκλογικά μπαλκόνια μιλούσε για "τζάμπα μάγκες" και επί μήνες βομβάρδισε τον ελληνικό λαό με τα γνωστής αισθητικής διαφημιστικά σποτ - είχε το θράσος να ζητήσει από τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων να κατανοήσουν, όπως είπε, ότι η έλλειψη ήθους απωθεί τους πολίτες από την πολιτική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ