Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μινι - Σοφοκλέους

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ τώρα με το νέο νόμο της κυβέρνησης, έχουμε και το λεγόμενο "μικρό χρηματιστήριο", δηλαδή μια Σοφοκλέους, όπου κατά δήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου θα μπορούν να εισάγονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

***Πέραν του γεγονότος, λοιπόν, ότι και σε αυτό το θέμα γινόμαστε μια προηγμένη χώρα όπως οι άλλες ευρωπαϊκές, σύμφωνα πάλι με τον Γιάννο, οι μικρομεσαίοι θα τα κονομήσουν κιόλας από τα κεφάλαια που θα αντλήσουν από τις μετοχές.

***

Κατ' επέκταση, πρέπει τώρα να προσέχουμε διπλά, γιατί, αν π.χ., αγοράσεις ψωμί από τον ένα φούρνο της γειτονιάς, τότε η μετοχή του άλλου μπορεί να πέσει και η διακύμανση να δημιουργήσει αναταράξεις στην εθνική οικονομία. Το αυτό ισχύει βεβαίως και για το περίπτερο από όπου παίρνουμε τσιγάρα, το μανάβη και τα σχετικά...

***

Εννοείται επίσης ότι τα ψιλικατζίδικα πρέπει πλέον να αποκτήσουν "μακροοικονομική στρατηγική", να κάνουν επενδύσεις, πολιτική αγορών και στήριξη προϊόντων, για τα όποια βέβαια ένα διδακτορικό στο Χάρβαρντ είναι η ελάχιστη δυνατή προϋπόθεση.

***

Για να καταλήξουμε, είναι φανερό ότι το δούλεμα πλέον έχει γίνει... επαγγελματική συνήθεια εκεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, και δυστυχώς τα ίδια θα λένε όταν θα κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα μικρομάγαζα μετά την εισαγωγή του ΕΥΡΩ και των επερχόμενων γενικότερων συνθηκών της ΟΝΕ.

***

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ πολιορκημένοι παραμένουν οι Σέρβοι, σε χωριά και κωμοπόλεις, σε περιορισμένα τμήματα του Κοσσυφοπεδίου, καθώς η... ειρηνευτική κατά τα άλλα διαδικασία που επιτελεί η "KFOR" εξελίσσεται.

***

Αραγε, πού είναι η ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για τα τεκταινόμενα εκεί και το τι πραγματικά γίνεται, όπως και για το τι κάνουν οι ελληνικές δυνάμεις που έχουν σταλεί σε αυτό το θέατρο του παραλόγου;

*** Ευελπιστούμε να μη μαθευτούν αργότερα οι αλήθειες γι' αυτή την ιστορία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ