Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΑΚ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Αντίσταση για την ανατροπή του

Σε οργάνωση της αντίστασης για την ανατροπή των αντι-υπαλληλικών επιλογών, καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, η ΕΣΑΚ Δημοσίου, μετά τη χτεσινή παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι "αυτό το νομοσχέδιο δεν καλύπτει το πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος για γνήσιες και ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αφού από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου αποκλείονται τα οικονομικά συνταξιοδοτικά και άλλα σοβαρά ζητήματα των εργαζομένων στο δημόσιο. Γι' αυτά πάλι η κυβέρνηση μόνη της "αποφασίζει και διατάσσει". Πρόκειται για μια καρικατούρα συλλογικών συμβάσεων που η κυβέρνηση την παρουσιάζει ως μεγάλη παραχώρηση για να αποκρύψει και τις άλλες αρνητικές διατάξεις του νομοσχεδίου και για να δημιουργήσει εντυπώσεις". Οσον αφορά τις υπόλοιπες διατάξεις, η ΕΣΑΚ αναφέρει ότι η διάταξη για τις υποχρεωτικές μετατάξεις των αποσπασμένων υπαλλήλων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις "αφαιρεί κατακτημένα οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων". Για τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων αορίστου χρόνου "είναι ένα μέτρο που δε λύνει το πρόβλημα αλλά το διαιωνίζει, αφού δε λύνει το ουσιαστικό πρόβλημα, το ασφαλιστικό". Για τις αλλαγές στο νόμο 2190 για τις προσλήψεις εκτιμά ότι "πρόκειται για αλλαγές που ανοίγουν πρόσθετα παράθυρα σε ρουσφετολογικές προσλήψεις".

Μετά τα παραπάνω η ΕΣΑΚ Δημοσίου καλεί το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα "να οργανώσει την αντίστασή του, να παραμερίσει τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, και μέσα από μέτωπα αγώνα και συσπείρωσης να ανατρέψει τις αντι-υπαλληλικές επιλογές της κυβέρνησης. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΕΣΑΚ Δημοσίου θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ