Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περί "Ενωμένης Ευρώπης"

"Στην Ενωμένη Ευρώπη, επίσης, θα πρέπει να αντιληφθούν οι ηγεσίες, ότι με τη συνέχιση αυτής της υποτελούς έναντι των ΗΠΑ πολιτικής, θα δυναμιτίσουν αμετάκλητα το όραμα της ανεξάρτητης Ενωμένης Ευρώπης των λαών, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του πολιτισμού". Το απόσπασμα είναι από άρθρο του Δ. Τσοβόλα, που δημοσιεύτηκε στα προχτεσινά "Νέα" και το δημοσιεύουμε για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί έρχεται σε αντίθεση με άλλο σημείο του ίδιου άρθρου, όπου σημειώνονται τα εξής: "Οι άλλοι εταίροι του ΝΑΤΟ γιατί ακολούθησαν; Η απάντηση που δίνουμε είναι ότι άλλοι γιατί τα εθνικά τους συμφέροντα ταυτίζονται πλήρως με των ΗΠΑ, άλλοι γιατί φιλοδοξούν να τους δοθεί τμήμα να το διαχειριστούν σαν υποϊμπεριαλιστική δύναμη, άλλοι γιατί είναι αδύναμοι για να αντιδράσουν και άλλοι γιατί περιμένουν την ώρα τους που θα έρθει μετά τυχόν αμερικανική αποτυχία".

Και δεύτερον, επειδή αναρωτιόμαστε, εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση - πάντα, σύμφωνα με τη γνώμη του προέδρου του ΔΗΚΚΙ - απελευθερωθεί από την υποτέλειά της στις ΗΠΑ, θα έχει τα φόντα, για να γίνει η "Ενωμένη Ευρώπη των λαών, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του πολιτισμού"; Οι ΗΠΑ ευθύνονται, δηλαδή, για τις σκληρές αντιλαϊκές κοινοτικές πολιτικές, την επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, την πολύμορφη προστασία της ασυδοσίας των πολυεθνικών και τόσα άλλα ή το γεγονός, πως γι' αυτό το σκοπό οικοδομήθηκε η ΕΕ; Η, μήπως, δεν υπάρχει σχέση και διαλεκτική ενότητα μεταξύ των φιλομονοπωλιακών πολιτικών, που ασκεί η ΕΕ στο εσωτερικό της, με την πολιτική που ασκεί στη Γιουγκοσλαβία και αλλαχού;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ