Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να διαμορφώσουμε συνεχή αγωνιστική πορεία και δράση

Τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις από τη δράση της Οργάνωσης για τις Ευρωεκλογές του Ιούνη του '99 συζήτησε το καθοδηγητικό όργανο της Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανίας, Κέρκυρας, Λευκάδας

Εμπιστοσύνη για την - πολλές φορές πια δοκιμασμένη στο καμίνι της πράξης- ορθότητα της πολιτικής του Κόμματος. Νηφάλιος, γόνιμος προβληματισμός για τις νέες δυνατότητες, αλλά και τις νέου τύπου δυσκολίες που διαμορφώνονται την τελευταία περίοδο, όχι μόνο, αλλά οπωσδήποτε και εξαιτίας του θετικού, για το ΚΚΕ, εκλογικού αποτελέσματος. Βεβαιότητα ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για ουσιαστική βελτίωση της δουλιάς τους και για θεαματικά βήματα στα αποτελέσματά της. Αυτά είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που αβίαστα ξεπηδούσαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αναπτύχθηκε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας. Μια συνεδρίαση που είχε σαν περιεχόμενο τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις από τη δράση της Οργάνωσης της περιοχής για τις ευρωεκλογές της 13ης του Ιούνη 1999 και στην οποία παραβρέθηκαν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Δημήτρης Γόντικας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Στη σύντομη παρουσίαση της εισήγησης του Γραφείου Περιοχής, ο Γεράσιμος Αραβανής,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής, σημείωσε πως "το ποσοστό του ΚΚΕ δεν είναι ευκαιριακό", ενώ "μπορεί να κρατηθεί και να διευρυνθεί", καθώς "εξέλιξη στο καπιταλιστικό σύστημα ομαλή, με συνεχή χειραγώγηση και έλεγχο των εντάσεων και των αντιθέσεων, ώστε να μη διαταράσσεται η κοινωνική συνοχή και ο κοινωνικός ιστός, αλλά όλα να λειτουργούν μέσα από διαδικασίες ταξικής συνεργασίας, δεν πρόκειται να υπάρξει. Θα υπάρχουν καθημερινά οι ευκαιρίες στο ΚΚΕ να δοκιμάζει την πολιτική του στις εξελίξεις και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των μαζών όπως και στους εργαζόμενους να διαμορφώσουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης, ρήξης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής". Αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, στο αναλυτικό πρόγραμμα δράσης, που για κάθε μέτωπο πάλης υπήρχε στην εισήγηση και σημείωσε την αναγκαιότητα "να διαμορφώσει η Οργάνωση μια συνεχή αγωνιστική πορεία και δράση" στο επόμενο διάστημα, προχωρώντας προς τις εθνικές εκλογές.

Πλούσια εμπειρία

Σημαντικές ήταν οι εμπειρίες που κατατέθηκαν στη συζήτηση που ακολούθησε.

- Από πολλούς ομιλητές τονίστηκε η ανάγκη να συνεχίσει η Οργάνωση να προσανατολίζεται στη δουλιά στα μεγάλα αστικά κέντρα, προσανατολισμός που έχει αρχίσει ήδη πολλαπλά να αποδίδει.

- Ευνοϊκό κρίνεται το έδαφος για νέες στρατολογίες και συγκρότηση νέων ΚΟΒ. Ηδη υπάρχουν πρώτα αξιόλογα αποτελέσματα, π.χ. στην Κέρκυρα, και χρειάζεται άμεσα να μελετηθεί συγκεκριμένα, μια που υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι φίλοι του Κόμματος, που δούλεψαν ενεργά για την επιτυχία του ΚΚΕ, ήταν πολλαπλάσιοι από τα κομματικά μέλη.

- Πείρα που αξίζει να μεταδοθεί βγαίνει από τα θεαματικά αποτελέσματα που υπήρξαν από τη συστηματική δουλιά σε συγκεκριμένους κλάδους, π.χ. ναυτεργάτες στην Κέρκυρα, ιματισμός στο Αγρίνιο κλπ.

- Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η βοήθεια που έδωσαν στο Κόμμα οι Νομαρχιακές και Δημοτικές Κινήσεις, για παράδειγμα σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα, επόμενα η παραπέρα διεύρυνσή τους και η μονιμοποίηση της λειτουργίας και της δράσης τους - που πρέπει συγκεκριμένα και σύντομα να επιδιωχτούν - θα αποδειχθούν πολλαπλά ωφέλιμες για το κίνημα.

- Ο όχι ευκαταφρόνητος αριθμός περιοδειών που πραγματοποιήθηκαν μετά τις εκλογές, έδειξε την ύπαρξη ενός καλού κλίματος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ομιλιών και περιοδειών για όλο το καλοκαίρι, στο βαθμό που εκπληρωθεί με συνέπεια, είναι σε θέση να διατηρήσει και να αυξήσει το θετικό του κλίματος, παρά τις προσπάθειες που ασφαλώς θα καταβάλλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι για το αντίθετο.

- Οξυμένο στην περιοχή το πρόβλημα με τους οικονομικούς μετανάστες. Να βγούμε συγκροτημένα και επίμονα με τις θέσεις μας, να τις εκλαϊκεύσουμε, να ανοίξουμε μέτωπο απέναντι στις λαθεμένες απόψεις και θεωρίες.

- Αυξάνονται οι απαιτήσεις της ιδεολογικής δουλιάς και της προπαγάνδας. Τα μέλη του Κόμματος πρέπει τώρα να απαντάνε στο ερώτημα, γιατί το Χρηματιστήριο δεν είναι ανάπτυξη!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μπαλώματα» με δυσμενείς επιπτώσεις (2011-08-02 00:00:00.0)
Τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2009 (2009-10-11 00:00:00.0)
Εξω οι μακελάρηδες από την Κέρκυρα (2009-06-25 00:00:00.0)
Επαναληπτικές εκλογές με προβλήματα και επεισόδια (2003-11-18 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ (1999-06-27 00:00:00.0)
"Εμφυλιοπολεμικός αντικομμουνισμός" (1997-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ