Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Κάλεσμα σε κοινή δράση

Αγωνιστικό κάλεσμα προς την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους όλων των εθνικοτήτων που ζουν και εργάζονται στη χώρα και ειδικά στην περιοχή του Αγρινίου, με την αντίσταση και τον αγώνα τους να μην επιτρέψουν να περάσει η αντιδραστική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις "σκούπα" της Αστυνομίας σε βάρος των μεταναστών και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ανοίγουν δρόμους επικίνδυνους για όλους τους εργαζόμενους και τη δημοκρατία στη χώρα. "Αντικειμενικά οδηγούν στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στον εθνικισμό και τον "χαφιεδισμό" και τελικό στόχο δεν έχουν το έγκλημα, αλλά το χτύπημα του ίδιου του μαζικού λαϊκού κινήματος. Ταυτόχρονα ανοίγει δρόμους αντιπαράθεσης με τις χώρες απ' όπου προέρχονται οι μετανάστες", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, μέσω της ανακοίνωσης το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου καλεί όλους τους φορείς της περιοχής σε ετοιμότητα, σε επαγρύπνηση και συνεργασία ενάντια στην πολιτική του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της "μαύρης αντίδρασης", που προωθεί στη χώρα η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση. Τέλος, καλεί "τα πολιτικά κόμματα της Βουλής να δουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην πραγματική του διάσταση και στην αντιμετώπιση των πραγματικών αιτίων, όπως η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ