Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Θέλουν σύγκρουση, θα την έχουν!

"Τη σύγκρουση που θέλει ο υπουργός θα την έχει. Την άλλη Τρίτη, 27 Ιούνη, στη μνα το μεσημέρι οι δουλιές θα σταματήσουν στη Ζώνη και όλοι θα πάρουμε μέρος στη μεγάλη πορεία με κάθε είδους οχήματα από το Πέραμα στα γραφεία του ΟΛΠ στον Πειραιά. Την άλλη Τρίτη ο Πειραιάς θα κλείσει για να πάρει τέλος η πολιτική αλητεία του υπουργού και ο τσαμπουκάς του προέδρου του ΟΛΠ".

Με τα λόγια αυτά έκλεισε η χθεσινή συγκέντρωση εκατοντάδων εργατών και ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που για τρίτη βδομάδα βρίσκονται στο δρόμο, αγωνιζόμενοι μαζί με το Δήμο Περάματος, τους βιοτέχνες κατασκευαστές, τους μαζικούς φορείς της πόλης και τους κατοίκους για να μην μετατραπεί η Ζώνη σε πάρκινγκ νταλικών και σταθμός επιβατών των φέρι μποτ της γραμμής Πέραμα - Σαλαμίνα, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΛΠ.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στην οποία χαιρέτισε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με συχνότητα, μια κάθε βδομάδα, ώσπου η κυβέρνηση ν' αλλάξει πολιτική και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων και του δήμου.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου, Ιορδάνης Πουντίδης, αφού σημείωσε ότι τα σωματεία των εργαζομένων στη Ζώνη συντονίζουν τη δράση τους με τον δήμο και τους άλλους φορείς, τονίζοντας ότι ο συντονισμός αυτός είναι το μεγάλο όπλο των εργαζομένων, υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του ΟΛΠ με πληρωμένα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα πραγματοποιήσει τα σχέδιά του. "Ο τσαμπουκάς του κυρίου Μανιατόπουλου που μας λέει "σας αρέσει δε σας αρέσει θα φτιάξω μέσα στη Ζώνη πάρκινγκ και σταθμό επιβατών" δε θα περάσει", είπε ο Ιορδ. Πουντίδης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμα, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων και του περαμιώτικου λαού, η επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη, μαζί με τον νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ Γιώργο Λαγωνίκα. Παρόντες ήταν ακόμα ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μιχάλης Νουφαρίτσης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Γιώργος Τούσιας και ο πρόεδρος του σωματείου κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" Γιάννης Μανουσογιαννάκης. Επίσης παραβρέθηκε ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ Σήφης Κωτσαντής.

Ακολούθησε πορεία για την επίδοση ψηφίσματος, στα γραφεία της ένωσης ακτοπλόων εφοπλιστών που αντί να φτιάχνουν τα πλοία τους σε ελληνικά ναυπηγεία τα κατασκευάζουν στο εξωτερικό. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων βρήκε όμως, κλειστή την πόρτα.

Απών ήταν και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης, όπως και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου με αποτέλεσμα να δεχτεί την αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ο β υπαρχηγός του Λιμενικού. Γεγονός που σε συνδυασμό με την πληροφορία ότι ο υπουργός ενδεχομένως να συνεχίζει την κρουαζιέρα του στα νησιά του Αιγαίου, προκάλεσε τη δίκαιη οργή των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ