Πέμπτη 29 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τέλος η δωρεάν διανομή σχολικών βιβλίων;

Περισσότερο και από βάσιμοι είναι οι φόβοι και οι υποψίες των εργαζομένων στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), που καταγγέλλουν ότι το υπουργείο Παιδείας μεθοδεύει την κατάργηση της δωρεάν παροχής σχολικών βιβλίων και, βέβαια, τη διάλυση του ΟΕΔΒ.

Οι υποψίες και οι φόβοι δεν πηγάζουν μόνο από τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, του "λιγότερου κράτους" και της δραστικής περικοπής των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα. Ούτε μόνο από την κυβερνητική αντιεκπαιδευτική πολιτική της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και της πολύμορφης ιδιωτικοποίησής του. Εχουν και συγκεκριμένα στοιχεία. Στο νομοσχέδιο για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, που συζητιέται τις μέρες αυτές στη Βουλή, υπάρχει ένα άρθρο που δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Παιδείας να καθορίζει με απόφασή του τους όρους, τα όργανα και τη διαδικασία προμήθειας και διανομής βιβλίων για το Ενιαίο Λύκειο, τα ΤΕΕ, τα ΙΕΚ και τα βοηθητικά βιβλία, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του νόμου 1566/85, που καθόριζε τη δωρεάν παροχή των σχολικών βιβλίων και την έκδοσή τους από τον ΟΕΔΒ.

Σε τι άλλο μπορεί να στοχεύει η προτεινόμενη από την κυβέρνηση διάταξη, αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό και δεν έχουν καθόλου άδικο. Πολύ περισσότερο, που στη διάταξη αυτή δε γίνεται πουθενά λόγος για δωρεάν διανομή βιβλίων, όπως στους παλιότερους νόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ