Πέμπτη 29 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
INTERAMERICAN
Ιδρύει νέα τράπεζα με πορτογαλικό όμιλο

Εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και οδηγούν σε ευρείες ανακατατάξεις το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η "Interamerican" ανακοίνωσε και επίσημα τη συνεργασία της με την "Banco Commercial Portugues S.A." (BCP) το μεγαλύτερο όμιλο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Πορτογαλίας, με στόχο την ίδρυση νέας τράπεζας στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα τράπεζα θα στρέφεται στην αγορά γενικών τραπεζικών υπηρεσιών προς το ευρύ κοινό και αναμένεται ότι σε χρονικό διάστημα τριών ετών θα διαθέτει ένα δίκτυο άνω των 120 υποκαταστημάτων. Το ύψος της επένδυσης θα διαμορφωθεί σε 22 δισ. δρχ. περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η "Interamerican" έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο μέτοχο (μετά το Μετοχικό Ταμείο Στρατού) της Γενικής Τράπεζας μετά τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης που είχαν δρομολογηθεί παλαιότερα και για τη συγκεκριμένη Τράπεζα, έχοντας σήμερα στο χαρατοφυλάκιό της ποσοστό μετοχών της τάξης του 10%. Πληροφορίες εμφανίζουν την "Interemerican" διατεθειμένη να διαπραγματευτεί την πώληση του πακέτου μετοχών της Γενικής Τράπεζας που έχει στην κατοχή της στην περίπτωση που παρουσιαστεί ενδιαφερόμενος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ