Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ"
Απαξίωση της εταιρίας καταγγέλλουν οι πιλότοι

Σε πιστή τήρηση των κανονισμών εργασίας είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι πιλότοι της "Ολυμπιακής Αεροπλοϊας", ενώ αρκετοί σκοπεύουν και να αποχωρήσουν, αν μέχρι την επόμενη βδομάδα, κυβέρνηση και διοίκηση δεν ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους για το μέλλον της εταιρίας.

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης Επαγγελματιών Χειριστών Αεροσκαφών (ΕΕΧΑ), για το θέμα αυτό, συναντήθηκαν πρόσφατα με τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών Τ. Μαντέλη,προς τον οποίο επισήμαναν ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της μητρικής "Ολυμπιακής Αεροπορίας" Ρ. Λιντς σκοπεύει να "παγώσει" το "επιχειρησιακό σχέδιο" της "Αεροπλοϊας", που προβλέπει την αγορά καινούριων αεροπλάνων και την επέκταση της εταιρίας σε προορισμούς του εξωτερικού. Η συνάντηση αυτή δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς ο Τ. Μαντέλης,χωρίς να πει τίποτα επί της ουσίας, παρέπεμψε τους εκπροσώπους των πιλότων στο Σκοτσέζο "μάνατζερ" της "Ολυμπιακής"!

Ωστόσο και η χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της Ενωσης με τον Σκοτσέζο δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς ο Ρ. Λιντς,για να κερδίσει χρόνο, ζήτησε προθεσμία μιας βδομάδας, προκειμένου, όπως ισχυρίστηκε, να ενημερωθεί για το τι προβλέπει το "επιχειρησιακό σχέδιο" της "Αεροπλοϊας". Μετά από αυτές τις εξελίξεις, το ΔΣ της ΕΕΧΑ αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση του κλάδου, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πιλότοι με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν, για να αποτρέψουν το σχέδιο απαξίωσης της "Ολυμπιακής Αεροπλοϊας".

Στο μεταξύ, από τις 4 μ.μ. και για πέντε ώρες χτες το αεροδρόμιο του Ελληνικού, λειτουργούσε χωρίς κλιματισμό, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ