Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξανά στόχος εμπρηστών η Σαλαμίνα

Για δεύτερη φορά, μέσα σε 45 μέρες, οι κάτοικοι της Σαλαμίνας βρέθηκαν χτες απροστάτευτοι από την καταστροφική επέλαση της πύρινης κόλασης, που προκλήθηκε από μεγάλη πυρκαγιά - έργο εμπρηστών. Η πυρκαγιά απείλησε ανθρώπινες ζωές, έκαψε τουλάχιστον πέντε σπίτια στα Βασιλικά και κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος δασικής έκτασης, παρά τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών να την αναχαιτίσουν μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Σαλαμίνας, η πυρκαγιά ξεκίνησε σε μια δύσβατη περιοχή, ταυτόχρονα, σε πολλά σημεία. Πρόκειται για εμπρησμό, λένε, και συνδέουν το χτεσινό χτύπημα με τις φωτιές που είχαν ξεσπάσει παλιότερα. Μάλιστα, ο δήμαρχος Θανάσης Μακρής,μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, μνημόνευσε και τη σύλληψη του υδραυλικού Αγγελου Τζωρτζάκη,πριν μερικές μέρες, για να επισημάνει ότι η Σαλαμίνα, κατά περίεργο τρόπο, βρίσκεται στο στόχαστρο αγνώστων εμπρηστών, ενώ ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Παναγιώτης Φούρλας έκανε λόγο για έναν δικυκλιστή, που έσπερνε φωτιές απ' όπου περνούσε...

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του δήμου και των φίλων του δάσους, υπήρξε άμεση, αμέσως μετά τις 4 μ.μ., όταν σήμανε συναγερμός για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Στο έργο της κατάσβεσης, ρίχτηκαν περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 45 οχήματα, οχτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις οχτώ το βράδυ, αφήνοντας πίσω της άλλο ένα καμένο δάσος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ