Τετάρτη 18 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε Ειδικό Σώμα η φρούρηση των φυλακών

Ειδικό Σώμα φρούρησης των φυλακών της χώρας συστήνεται, με βάση Προεδρικό Διάταγμα, που κατατέθηκε χτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Η σχετική δαπάνη θα ανέλθει σε 355 εκατομ. δρχ. για το 1999 και σε 6 δισ. 800 εκατομ. δρχ. για καθένα από τα επόμενα.

Το Ειδικό Σώμα θα είναι υπεύθυνο για την εξωτερική φρούρηση των φυλακών, τις μεταγωγές των κρατουμένων, καθώς και για τη φρούρηση όσων κρατουμένων νοσηλεύονται. Για τη στελέχωσή του θα προσληφθούν 1.500 άτομα, τα οποία θα προέρχονται κυρίως από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων (οπλίτες πενταετούς θητείας, άτομα που υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις καταδρομών κλπ.). Τα άτομα αυτά θα περάσουν από ένα στάδιο ειδίκευσης για τη φύλαξη σωφρονιστικών καταστημάτων, ενώ δε θα έχουν σε καμιά περίπτωση καθήκοντα σωφρονιστικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, σε κάθε φυλακή συνιστάται τμήμα εξωτερικής φρούρησης, με εξαίρεση τις φυλακές Κορυδαλλού, στις οποίες θα υπάρχουν δύο τμήματα, ένα για τη φύλαξη των κρατουμένων και ένα για τη μεταγωγή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ