Τετάρτη 18 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και ειρήνης

Τριήμερες εκδηλώσεις "ιστορικής μνήμης και ειρήνης" διοργανώνει και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Ραχιωτών Ικαρίας,από την Παρασκευή 20 μέχρι και την Κυριακή 22 Αυγούστου,με ιδιαίτερες αναφορές στον πρόσφατο πόλεμο που έγινε στη γειτονική Γιουγκοσλαβία.

"Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και το Διεθνές Δίκαιο", "Οι μειονότητες και η ειρηνική διασφάλιση των δικαιωμάτων τους", είναι τα θέματα που θα συζητηθούν την πρώτη μέρα, την Παρασκευή, στις 8 το απόγευμα, στις Ράχες. Θα μιλήσουν ο Μιχάλης Σταθόπουλος,πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Αλέξανδρος Ηρακλείδης, καθηγητής Δημοσίων Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Ευάγγελος Μαχαίρας, επίτιμος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, και ο Αντώνης Καρκαγιάννης, δημοσιογράφος. Στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το Σάββατο 21 Αυγούστου, η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" θα δώσει μεγάλη συναυλία στις 8.30 μ.μ. στις Ράχες. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μνημόσυνο που θα γίνει στις 11 το πρωί, στο Μοναστήρι του Μουντέ, εκεί όπου βρίσκονται οι τάφοι των πολιτικών εξόριστων.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου θα λειτουργεί στους χώρους των εκδηλώσεων, με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Επιστημόνων Ικαρίας, έκθεση φωτογραφίας από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ