Πέμπτη 19 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προπαρασκευαστικές συναντήσεις

Οι χτεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού, τόσο με τον Κ. Σκανδαλίδη όσο και με τον Κ. Λαλιώτη, καθώς και η σημερινή που αναμένεται να έχει με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εγκαινιάζουν τη μετα - καλοκαιρινή κυβερνητική δραστηριότητα, με στόχο τη διευθέτηση και εσωκομματικών ζητημάτων στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και την προετοιμασία της άμυνας της κυβέρνησης απέναντι στις αναμενόμενες λαϊκές διεκδικήσεις του επόμενου διαστήματος. Ολα τα παραπάνω, φυσικά, η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει υπό το πρίσμα της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, την οποία ήδη διανύουμε.

Συγκεκριμένα χτες μετά τη δίωρη συνεργασία του Κ. Σημίτη με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο δεύτερος δημοσιοποίησε τους "προβληματισμούς" που υπάρχουν σχετικά με το αν πρέπει να προχωρήσει η απόφαση που λήφθηκε στο συνέδριο του κόμματος, για την ανασυγκρότηση των οργανώσεων. Ο Κ. Σκανδαλίδης πιστεύει ότι οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων - που είχαν προσδιοριστεί για τον Νοέμβρη - πρέπει να αναβληθούν, ώστε να μην επικρατήσει "εσωστρέφεια" στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Το θέμα θα συζητηθεί σε επίπεδο Εκτελεστικού Γραφείου στις 26 Αυγούστου.

Οσο για τη χτεσινή συνάντηση του Κ. Σημίτη με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, αν και επισήμως είχε ως αντικείμενο τα θέματα του υπουργείου του Κ. Λαλιώτη, περιστράφηκε γύρω από την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος, δεδομένου ότι ο δεύτερος αποτελεί και τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της "επικοινωνιακής γραμμής" του κυβερνώντος κόμματος.

Τέλος, στη σημερινή συνάντηση με τον Γερ. Αρσένη, παρουσία και του Γ. Πασχαλίδη, θα επιχειρηθεί να "εξειδικευτούν" μέτρα για την αποτροπή νέας "αναταραχής" στο χώρο της εκπαίδευσης, από το Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ