Πέμπτη 19 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Σάββατο στο Ακτιο

Εξω από τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτιου, στις 7.00 μ.μ. οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας προτάσσουν τον πολιτισμό της ειρήνης στη βαρβαρότητα των ευρωατλαντικών φονιάδων. Απαίτησή τους, να κλείσει η βάση, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια

Συνεχίζοντας ακατάπαυστα τον φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, οι αγωνιστές της ειρήνης καταγγέλλουν για άλλη μια φορά τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στην περιοχή των Βαλκανίων. Στη νέα αγωνιστική συνάντηση, που διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 21 Αυγούστου στις 7 μ.μ. οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας με το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και τη φιλειρηνική πολιτιστική εκδήλωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτιου.Εκεί, για άλλη μια φορά, θα χτυπήσει η "καρδιά" της αγωνιζόμενης Ελλάδας, που δε συναινεί, που αγωνίζεται και απαιτεί να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες από τη γειτονιά μας, να φύγουν οι βάσεις από τη χώρα μας και να σταματήσει κάθε συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτών στα τάγματα κατοχής και επιβολής της "ιμπεριαλιστικής ειρήνης".

Μαζί με την οργή των αγωνιστών του μαχόμενου κινήματος ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, θα αναδειχτεί και ο πολιτισμός της ειρήνης, ως απάντηση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων απ' όλη την περιοχή.

Οι Επιτροπές Ειρήνης σε ανακοίνωση - κάλεσμά τους προς το λαό της περιοχής υπογραμμίζουν ανάμεσα σε άλλα:

"Το Ακτιο ανήκει στο λαό της περιοχής. Σήμερα διαδηλώνουμε με εκδηλώσεις πολιτισμού για να μη γίνει ποτέ ξανά το Ακτιο ορμητήριο των φονιάδων. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην ανανεώσει τη συμφωνία των ξένων βάσεων που σχεδιάζεται για το Σεπτέμβρη". Επίσης, οι αγωνιστές της ειρήνης διαδηλώνουν την απαίτησή τους:

  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια
  • Να κλείσει η βάση του Ακτιου
  • Να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι από Αλβανία, Βοσνία και Κόσσοβο
  • Να μην περάσουν τα ΝΑΤΟικά σχέδια διχοτόμησης του Αιγαίου και της Κύπρου.
Εντείνονται οι αγωνιστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα

Στη Λάρισα, που προγραμματίζεται να δεχτεί τα νέα επιτελεία των ιμπεριαλιστών στην περιοχή με την εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών στρατηγείων, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου.Ηδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, για την προετοιμασία της μεγάλης συναυλίας που πραγματοποιείται την Τετάρτη 25 Αυγούστου,στην Πλατεία Ταχυδρομείου στις 9.00 μ.μ.

Επίσης, την Παρασκευή 27 Αυγούστου,στις 9.00 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου διοργανώνεται στρογγυλό τραπέζι με εισηγητές την Λιάνα Κανέλλη,δημοσιογράφο, τον Ζήση Παπαδημητρίου,καθηγητή Πανεπιστημίου, και τον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη,καθηγητή Πανεπιστημίου, με θέμα: "Ο ρόλος των ΝΑΤΟικών στρατηγείων στη νέα δομή του ΝΑΤΟ και οι επιπτώσεις από τη λειτουργία τους στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, στην κοινωνική και πολιτική ζωή της περιοχής και στο φυσικό περιβάλλον".

Επίσης, μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στον Τύρναβο προγραμματίζεται την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Στη Ζάκυνθο

Σε σύσκεψη για τη σύσταση Επιτροπής Ειρήνης προχωρούν σήμερα Πέμπτη φορείς της Ζακύνθου, ύστερα από πρόσκληση - διακήρυξη ομάδας πρωτοβουλίας. Η σύσκεψη γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου στις 9.00 μ.μ., ενώ στη διακήρυξη επισημαίνεται προς το λαό της περιοχής "η ανάγκη επαγρύπνησης ιδιαίτερα σήμερα, που τα σχέδια του ιμπεριαλισμού για τη χώρα μας και τα Βαλκάνια αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή από τον Τύμβο του Μαραθώνα (2010-05-27 00:00:00.0)
Σε ΝΑΤΟικό κλοιό η Λάρισα (2009-12-01 00:00:00.0)
Πολλές αντιπολεμικές πορείες σήμερα σε όλη τη χώρα (2004-05-09 00:00:00.0)
Πορεία ειρήνης στη βάση των «ΑΒΑΚΣ» (2000-05-23 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικό πολιτιστικό συλλαλητήριο (1999-08-14 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στη Λάρισα (1999-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ