Πέμπτη 19 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κριτική

ΠΟΛΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ακούμε (δυστυχώς, από Ελληνες ιθύνοντες) για την ετοιμότητα του τουρκικού κράτους απέναντι στην αντιμετώπιση του χτυπήματος του Εγκέλαδου στην Τουρκία. Συνιστούμε λίγη... χαλαρότητα στην κριτική.

***

Ούτε καν θέλουμε να διανοηθούμε την περίφημη ετοιμότητα του ελληνικού κράτους σε παρόμοια περίπτωση. Αφήστε το καλύτερα.

***

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ,έχουν γεμίσει οι τηλεοράσεις με διαφημίσεις από ιδιωτικά ΙΕΚ, ιδιωτικά ΤΕΕ και τέλος πάντων διάφορα ιδιωτικά ιδρύματα, που διασφαλίζουν το μέλλον των νέων της χώρας...

***

Στη χειρότερη περίπτωση ένας 18χρονος, αποφοιτώντας από ένα από αυτά τα ιδρύματα, θα διαθέτει ένα μισθό με εξαψήφιο νούμερο, ένα πανάκριβο σπορ αμάξι, γραβάτα και αστραφτερό χαμόγελο και φυσικά μια εντυπωσιακή καριέρα.***

Θα πείτε, διαφημίσεις είναι τέτοια θα λένε. Πλην, όμως, δεν μπορεί να πληρώνουν έτσι στο βρόντο οι επιχειρηματίες, θα 'χουν τους λόγους τους. Και φέτος (αν κρίνουμε από τον όγκο των διαφημίσεων) έχουν τους λόγους τους να πληρώνουν κάτι παραπάνω.

***

Κι ο λόγος είναι βέβαια η περίφημη... "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", η οποία νέα αδιέξοδα δημιουργεί και φυσικά φέρνει συνεχώς ολοένα και μεγαλύτερη πελατεία στους εμπόρους της εκπαίδευσης.

***

ΣΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ το 'ριξε χτες ο Σημίτης. Κάτι με τον Σκανδαλίδη κάτι με τον Λαλιώτη, πέρασε τη μέρα του με "συντροφικές" συζητήσεις, αφού αμφότεροι είναι... σημαίνοντα στελέχη και της κυβέρνησης και του κινήματος.

***

Υποτίθεται τώρα ότι όλοι αυτοί συζήτησαν κάτι για το καλό της χώρας και τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Αλλά πιστέψτε μας, αν είχαν οτιδήποτε σοβαρό να πούνε, όχι απλά θα το έλεγαν αλλά θα το διακήρυτταν μεγαλοφώνως...***

Οπότε μάλλον υπόθεση σχεδιασμών ήτανε η όλη ιστορία. Γιατί, ας μην το ξεχνάμε, ό,τι και να λένε αυτοί... εκλογές βλέπουν μπροστά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ