Πέμπτη 19 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υποκριτικό κυβερνητικό ενδιαφέρον για τους ροδακινοπαραγωγούς

"Οψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους ροδακινοπαραγωγούς", χαρακτηρίζει η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Γ. Πασχαλίδης,με στόχο τον αποπροσανατολισμό των παραγωγών και την παρεμπόδιση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.

Ο Γ. Πασχαλίδης επισκέφθηκε το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου βιομηχανίες μεταποίησης ροδάκινου και Αγροτικούς Συνεταιρισμούς στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας,για να ευχηθεί "χρόνια πολλά" στους εργαζόμενους. Στην ουσία, όμως, για να περάσει τα κυβερνητικά μηνύματα στους ροδακινοπαραγωγούς, που πλήττονται ιδιαίτερα από την κυβερνητική και ευρωπαϊκή πολιτική και την έλλειψη αγορών για τη διάθεση των προϊόντων τους.

Ο Γ. Πασχαλίδης είχε ανάμεσα στα άλλα δηλώσει ότι "για πρώτη φορά βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα διαφήμισης του ροδάκινου σε αγορές του εσωτερικού και εξωτερικού. Το γεγονός αυτό θα συμβάλει στη μεγαλύτερη απόδοση της αγροτικής οικονομίας του νομού, που στηρίζεται στο ροδάκινο".Το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ αναφέρει:

"Οι δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Γ. Πασχαλίδης αποτελούν όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους ροδακινοπαραγωγούς και στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό τους και να εμποδίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Η φετινή τρίτη χρονιά εφαρμογής του κανονισμού της ΕΕ (που ψήφισε και η ελληνική κυβέρνηση) δείχνει ήδη τα αποτελέσματά της, μια και δεν έχουμε, όπως τα προηγούμενα χρόνια, καταστροφές αλλά φυσιολογική παραγωγή. Με μεγάλο κομμάτι της παραγωγής που δε θα μπορεί να πουληθεί, ούτε να "θαφτεί" (πάνω από 200.000 τόνοι), με τιμές που δε θα καλύπτουν το κόστος, με πολύπλευρες πιέσεις από μέρους των βιομηχάνων (που η κυβέρνηση θέλει να τους βάλει στη "διεπαγγελματική ένωση" μαζί με τους αγρότες). Τα όσα δήλωσε ο κ. υφυπουργός, για διαφήμιση του προϊόντος (η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα ξεκινούσε από το Μάρτη) και για επισιτιστική βοήθεια (10.000 τόνοι για Πέλλα - Ημαθία) είναι "στάχτη στα μάτια" και αποτελούν απλά ασπιρίνες για τον βαριά ασθενή, εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που λέγεται ροδάκινο.

Οι ροδακινοπαραγωγοί, βιώνοντας τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής, δε θα πρέπει να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει άμεσα να χρησιμοποιήσουν το μόνο όπλο που διαθέτουν, κλείνοντας τα αυτιά τους σε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού τους. Με την ενότητα και τον αγώνα τους να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να προστατέψουν το βιος και το εισόδημά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ