Πέμπτη 19 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ
Διαψεύδει τον Ευ. Γιαννόπουλο για τις φυλακές

Την αντίθεσή της με την ανέγερση σωφρονιστικού καταστήματος στην Ανδρίτσαινα εκφράζει γι' άλλη μια φορά η τοπική δημοτική αρχή, με αφορμή σχετική ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι οι εργασίες, που άρχισαν στις 24 Ιούνη, θα συνεχιστούν κανονικά και ότι δεν υπάρχουν αρχαιολογικοί και περιβαλλοντικοί λόγοι ματαίωσης του έργου.

Σε απαντητική επιστολή του προς τον Τύπο, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Γ. Σγούρος αναφέρει ότι "είναι ανακριβής ο ισχυρισμός του υπουργού πως ο πλησιέστερος αρχαιολογικός χώρος είναι ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα σε απόσταση 18 χλμ. από την περιοχή ανέγερσης των φυλακών", αφού "σε απόσταση μόλις 3 χλμ. υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος του ναού της Αθηνάς (Αλιφείρα), ο οποίος μάλιστα φυλάσσεται από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού. Σύμφωνα δε με τις ισχύουσες διατάξεις, η ύπαρξη του ναού αυτού καθιστά παράνομη την ανέγερση των φυλακών στον προβλεφθέντα χώρο".

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας σημειώνει, επίσης, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο έργο είναι κοινωνικό, ενώ η θυγατρική εταιρία του ίδιου υπουργείου, που το έχει αναλάβει, σε επιστολή της προς το Δήμο, το χαρακτηρίζει "έντονα αναπτυξιακό". Επισημαίνει, τέλος, ότι "σε αντίθεση με τα ρητώς προβλεπόμενα από το νόμο, το Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν κάλεσε τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής να εκφέρουν τη γνώμη τους για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου" και ότι "οι λαϊκές συνελεύσεις έχουν αποφασίσει με άψογες διαδικασίες τη διενέργεια δημοψηφίσματος" για το θέμα αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ