Πέμπτη 19 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Σε ιδιώτη για 40 χρόνια!

Την παραχώρηση της μαρίνας Λευκάδας σε ιδιώτη, για 40 χρόνια, αποφάσισε η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ νομαρχιακή αρχή, με τη συναίνεση της παράταξης της ΝΔ. Με την εν λόγω απόφασή του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο επιτρέπει ουσιαστικά σε έναν ιδιώτη επενδυτή να κερδοσκοπεί επί μακρόν και μάλιστα σε βάρος της τοπικής αγοράς, καθώς, όπως ομολογήθηκε απροκάλυπτα σε προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος, η μαρίνα που θα δημιουργηθεί θα προσελκύει κόσμο από την πόλη.

Στη σχετική συνεδρίαση ψηφίστηκε και οριστικά η διακήρυξη για τους όρους παράδοσης σε ιδιώτη του έργου της "κατασκευής, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Λευκάδας", καθώς κάμφθηκαν και οι τελευταίες αντιδράσεις των συμβούλων της ΝΔ, οι οποίες αφορούσαν επιμέρους όρους της διακήρυξης και όχι το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου. Μάλιστα, σύμφωνα με τη διακήρυξη, η Νομαρχία Λευκάδας θα προικοδοτήσει τον ιδιώτη επενδυτή με περίπου έξι δισεκατομμύρια δραχμές, με μοναδικό αντίτιμο ένα ευτελές ενοίκιο το χρόνο. Ο δε ιδιώτης θα βάλει μόνο 5 δισ. δραχμές, ενώ θα θησαυρίζει για 40 χρόνια, καθώς στη μαρίνα προβλέπεται να γίνουν: Ξενοδοχείο, κτίριο πολλαπλών χρήσεων, συγκρότημα με εστιατόριο, αναψυκτήριο, πρακτορεία και εμπορικά καταστήματα, εκθετήριο πώλησης και ενοικίασης σκαφών, συγκρότημα καταστημάτων ναυτιλιακών ειδών, συγκρότημα σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και εστιατόρια.

Μόνη... παραφωνία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο αποτέλεσε ο νομαρχιακός σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), Νίκος Σταματέλος,ο οποίος από πολύ πριν είχε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της νομαρχιακής αρχής για την παράδοση της μαρίνας στα μεγάλα συμφέροντα. Με σχετική ανακοίνωσή της η ΝΑΣ καταγγέλλει την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και υπογραμμίζει: "Με την απόφασή τους αυτή, ανοίγουν το δρόμο και για άλλα μεγάλα έργα - υποδομής και παραγωγικά - ώστε να ανατίθενται σε ιδιώτες, με τη "μέθοδο" της συγχρηματοδότησης, προκειμένου να τα εκμεταλλεύονται αποικιοκρατικά για δεκάδες χρόνια, όπως προβλέπει ο γενικότερος σχεδιασμός για την υλοποίηση έργων του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ