Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Το γύρισε στα "γαλλικά"

"Αρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες". Αυτό το λαϊκό ρητό μπορεί να χαρακτηρίσει την άποψη που διατύπωσε προχτές, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, σχετικά με τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: "Κεντρικοί στόχοι των ασφαλιστικών επιλογών θα πρέπει να είναι η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων δημιουργίας κεφαλαιακού αποθέματος (με συστηματική και μακροχρόνια δέσμευση πόρων και με την παροχή από το κράτος προς την κοινωνική ασφάλιση ενός "υποσχετικού τίτλου" ή με το χαρακτηρισμό της κοινωνικής ασφάλισης ως "μετόχου" σε μελλοντικές φορολογικές εισπράξεις), καθώς και η αποτροπή επιδείνωσης των δεικτών γήρανσης (υπογεννητικότητα, γήρανση του πληθυσμού), δημογραφίας (σχέση ασφαλισμένων / συνταξιούχων), οικονομίας (έσοδα / δαπάνες) και επιπέδου παροχών (ικανοποίηση των αναγκών)".

Μερικοί ίσως αντιληφθούν κάποιες... λεπτές αποχρώσεις συγκεκριμένων θέσεων στα λεγόμενα του προέδρου, ιδίως αν έχει τύχει να ακούσουν και να εντρυφήσουν στις θέσεις της ΓΣΕΕ στο παρελθόν. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: Κατάλαβε τι έλεγε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ή σκέφτηκε ότι είναι καλύτερα να μην καταλάβουν όσοι τον ακούνε και το γύρισε στα "γαλλικά";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ