Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Σημίτης, οι αγρότες...

Αμεση και εύστοχη ήταν η απάντηση των αγροτών της Θεσσαλίας στην προεκλογική παροχολογία του πρωθυπουργού. Από τη σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα της Λάρισας, ο Γ. Πατάκης, εκφράζοντας τις διαθέσεις του αγροτικού κόσμου της περιοχής, διαμήνυσε προς την κυβέρνηση: Τα "ψίχουλα" που τάζετε δε χορταίνουν την πείνα των αγροτών, κανείς δεν ξεγελιέται κι όλοι είναι έτοιμοι να βγουν ξανά στους δρόμους για να στήσουν "μπλόκα" στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική.

Και "αμ' έπος, αμ' έργον". Στις 14 Σεπτέμβρη ξεκινούν από τα Φάρσαλα οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία, που γρήγορα θα επεκταθούν σε άλλες επαρχίες και στη συνέχεια θα πάρουν νομαρχιακό και πανθεσσαλικό χαρακτήρα. Φέτος, μάλιστα, ο αγώνας των αγροτών αναμένεται να συντονιστεί καλύτερα σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός.

Το προεκλογικό "κόλπο" της παροχολογίας δεν "πιάνει" στη Θεσσαλία. Οι αγρότες γνωρίζουν πως μόνο με τον αγώνα τους "θα δουν Θεού πρόσωπο" - άλλωστε, οι αγώνες τους, αλλά και το "μαύρισμα" του ΠΑΣΟΚ με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές, εξανάγκασαν την κυβέρνηση να προχωρήσει έστω στην παροχή των "ψιχίων" - κι αυτόν ξέρουν να τον κάνουν καλά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ