Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμφυλιοπολεμικά επιχειρήματα

Τρεις φορές το τελευταίο διάστημα η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών έθεσε στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) ως θέμα συζήτησης τις κινητοποιήσεις στην Παιδεία και την ανάγκη της έκφρασης αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη εκπαιδευτική κοινότητα.

Στις δυο συνεδριάσεις το προεδρείο - πλειοψηφεί η ΔΗΚΙ που στηρίζεται απ' τη ΝΔ - με διαδικαστικά τερτίπια οδήγησε το θέμα στο τέλος και δεν έγινε συζήτηση. Στην τελευταία όμως συνεδρίαση η πλειοψηφία της ΔΗΚΙ υπερέβη τα εσκαμμένα ανασύροντας επιχειρήματα της εμφυλιοπολεμικής εποχής. Ετσι σύμβουλοι της πλειοψηφίας κατηγόρησαν τον εκπρόσωπο της Πανεπιστημονικής ότι είναι βαλτός να καταστρέψει τη λειτουργία του Συλλόγου και ότι έχει μεταφέρει τον Περισσό στον ΙΣΑ! Επίσης υποστήριξαν ότι αυτού του τύπου τα θέματα είναι εκτός καθηκόντων του ΙΣΑ, ενώ ένας σύμβουλος αποχώρησε επιδεικτικά για να μην υπάρχει απαρτία.

Αν - όπως έλεγαν οι αρχαίοι - «το δις εξαμαρτείν επί τ' αυτώ ουκ ανδρός σοφού», τότε το «τρις εξαμαρτείν» είναι εξωφρενικό. Πόσο μάλλον, όταν η προαναφερόμενη πρακτική της πλειοψηφίας του ΙΣΑ - εκτός των άλλων - την έχει μετατρέψει σε κολαούζο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ