Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύγχρονο ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ με 367 ευρώ το μήνα

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς, όπως φανερώνουν τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας

Τη βάρβαρη και αποκρουστική εικόνα των συνθηκών εργασίας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που αφορούν τις εξελίξεις σε εννιά κλάδους του τομέα παροχής υπηρεσιών. Πρόκειται για το σύγχρονο δουλεμπόριο, στο οποίο σέρνονται όλο και περισσότεροι που καλούνται να εργαστούν, με πλήρη ή μερική απασχόληση, αμειβόμενοι με ψίχουλα που δε φτάνουν καν τα 400 ευρώ το μήνα.

Οπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, σε 92.780 επιχειρήσεις των συγκεκριμένων κλάδων το 2004 απασχολήθηκαν 209.279 άτομα. Οι συνολικές δαπάνες προσωπικού (μισθοί, εργοδοτικές εισφορές, ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων) για τις εταιρίες αυτές ήταν της τάξης των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Απλές αριθμητικές πράξεις αποδεικνύουν ότι οι μέσες καθαρές αποδοχές αυτών των εργαζομένων, στην καλύτερη περίπτωση, ήταν της τάξης των 367 ευρώ το μήνα, ποσό που φτάνει στα όρια του εξευτελισμού για κάποιον που παλεύει να ζήσει και να τα βγάλει πέρα στις σύγχρονες συνθήκες.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ