Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χρόνια τα προβλήματα

Πάντως και πέρυσι (15 Δεκέμβρη 2005) στο «Αγλαΐα Κυριακού» εγκαινιάστηκε απ' τον τέως υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη η ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με χορηγία ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρείας. Και ο προκάτοχος του Δημήτρη Αβραμόπουλου εξύμνησε κι εκείνος την «υπεύθυνη συμπεριφορά της εταιρείας προς το κοινωνικό σύνολο».

Ομως, παρά τις προσφορές, τα χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου παραμένουν, ενώ τα ετήσια κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών αυξάνονται αλματωδώς. Οι ελλείψεις μόνιμων γιατρών στο «Αγλαΐα Κυριακού» φτάνουν κοντά στο 50% των οργανικών θέσεων, ενώ είναι κενές πάνω απ' το 35% των οργανικών θέσεων του υπόλοιπου προσωπικού και ιδιαίτερα του νοσηλευτικού.

«Οχι στη διπλοβάρδια του νοσηλευτικού προσωπικού, άμεσες προσλήψεις εδώ και τώρα» και «Οχι στο κλείσιμο των μαγειρείων. Εξω το cetering απ' το νοσοκομείο», έγραψαν σε πανό οι εργαζόμενοι στην είσοδο του νοσοκομείου. Ομως γι' αυτά δεν είπε τίποτε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Και τι να έλεγε, άλλωστε, καθώς, υλοποιώντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, είναι υποχρεωμένος να σφίξει ο ίδιος τη θηλιά του οικονομικού στραγγαλισμού των νοσοκομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ