Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ «ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ»
Επιδίωξη η χειραγώγηση των δικαστών

Διατάξεις που με αφορμή τη συγκυρία του «παραδικαστικού κυκλώματος» μπορούν να χρησιμοποιηθούν εις βάρος της λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας των δικαστών περιέχει νομοσχέδιο της κυβέρνησης για «την επιθεώρηση των δικαστηρίων και των δικαστικών λειτουργών».

Οπως τόνισε και ο εισηγητής το ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος, στην υπαρκτή χειραγώγηση των δικαστών σε συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις έρχεται να προστεθεί και η μεγαλύτερη ανασφάλεια για την εξέλιξή τους που οδηγεί σε μεγαλύτερη χειραγώγηση. Εμάς, είπε, μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι δικαστικές αποφάσεις σε σχέση με αμφιλεγόμενες νομικές απόψεις για τα εργασιακά, τα συνδικαλιστικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα.

Αυτοί, τόνισε, που θα κάνουν την επιθεώρηση και την αξιολόγηση των δικαστών θα είναι διορισμένοι και επιλεγμένοι από την κυβέρνηση και έτσι οι δικαστές θα νιώθουν ότι η σταδιοδρομία τους θα εξαρτάται από αυτούς. Υπενθύμισε την αντεργατική εγκύκλιο του προέδρου του Αρείου Πάγου με την οποία γίνεται παρέμβαση υπέρ των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων και κατά των συμβασιούχων και υπογράμμισε:

«Ενας δικαστής που δε βγάζει αρεστές αποφάσεις, που κηρύσσει νόμιμες όλες τις απεργίες, που λέει ότι χάρη της ισότητας θα πάρουν αναδρομικά όλοι οι εργαζόμενοι, που λέει ότι οι συμβασιούχοι θα κρατηθούν στη δουλιά με ασφαλιστικά μέτρα μέχρι να βγει η οριστική απόφαση, αυτός ο δικαστής δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση. Πώς θα τον κρίνει ο επιθεωρητής;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ