Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΩΣ ΤΗ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΖΩΗ

«ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΖΩΗ». «Σχεδόν ένας στους έξι κατοίκους της Νέας Υόρκης δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον εαυτό του τροφή και εξαρτάται από τα φιλανθρωπικά συσσίτια, αποκάλυψε με έκθεσή της η οργάνωση Συμμαχία της Νέας Υόρκης για την Καταπολέμηση της Πείνας. Στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της οργάνωσης, καθώς κατέγραψαν αύξηση των νοικοκυριών της Νέας Υόρκης που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης από 14% κατά την περίοδο 2000-2003 σε 15,4% φέτος. Υπολογίζεται ότι περίπου 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι από τα 8,1 εκατομμύρια κατοίκων της αμερικανικής μητρόπολης λαμβάνουν κουπόνια για την προμήθεια φαγητού (...) οι αρχές εκτιμούν ότι ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες Νεοϋρκέζων έχουν ανάγκη το σύστημα αυτό» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ»: «"ναρκοπέδιο" για το συνδικαλισμό στην Αστυνομία αποτελεί η πανίσχυρη Ενωση Αττικής που αναδεικνύει στελέχη όπως ο αντιπρόεδρός της Στ. Μπαλάσκας (...) και βεβαίως ο Μπαλάσκας ικανοποίησε το σκληροπυρηνικό τμήμα της Ενωσης Αττικής μέλη της οποίας είναι οι περίπου τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ και οι 1.500 της Αμεσης Δράσης. Η πανίσχυρη Ενωση Αττικής (περίπου 17.000 μέλη και περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ετήσιος τζίρος από εισφορές) είναι ο δυναμίτης που απειλεί να ανατινάξει το συνδικαλισμό στην αστυνομία, όπως λένε καταξιωμένα και έμπειρα στελέχη του χώρου» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ! «Ο ίδιος εξακολουθεί να αισθάνεται ζαλάδες και μούδιασμα στα κάτω άκρα (...) το ιατρικό προσωπικό του "Γεννηματάς" εκτιμά πως ο νεαρός Κύπριος προφασίζεται ζαλάδες για να μείνει περισσότερο χρόνο στο νοσοκομείο και να "εκβιάσει" την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Οι γιατροί ισχυρίζονται πως ο νεαρός δυσκολεύει το έργο τους, καθώς αρνείται να συνεργαστεί μαζί τους» (το «ρεπορτάζ» στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ