Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σπρώχνει τα θέματα Παιδείας στο «γύψο» του «κοινωνικού διαλόγου»

Μετά την απλόχερη στήριξη που πρόσφερε ο Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση για την προώθηση κάθε αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στο χώρο της εκπαίδευσης, στα πλαίσια της «πρωτοβουλίας» του για την Παιδεία, χτες αξιοποίησε και την κίνηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που στα τέλη του Οκτώβρη είχαν ζητήσει συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να προωθηθεί ο «εθνικός κοινωνικός διάλογος για την Παιδεία», για να προκρίνει τις αντιδραστικές του προτάσεις.

Λίγες μέρες μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει την αναθεώρηση του «άρθρου 16» που θα επιτρέψει τη δημιουργία και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα και τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου ότι «χρειάζονται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις» στο χώρο της εκπαίδευσης, οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκαν με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ καλώντας τον να συμμετέχει σ' έναν οργανωμένο και «ανοιχτό κοινωνικό διάλογο για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης»...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η «συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και κατατέθηκαν απόψεις και προβληματισμοί για όλα τα διαδικαστικά θέματα διαλόγου για την παιδεία, ώστε σύντομα να γίνουν οι σχετικές διαδικασίες και να ξεκινήσει ο κοινωνικός και πολιτικός διάλογος για το τεράστιο θέμα της παιδείας». Η πλήρης σύμπλευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων στις διαδικασίες, φανερώνουν τις κοινές διαθέσεις τους να βάλουν στο «γύψο» του «κοινωνικού διαλόγου» τα θέματα της εκπαίδευσης, ανοίγοντας το δρόμο στην κυβέρνηση να προωθήσει τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της.

Εξάλλου χτες ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα και με δηλώσεις του έκανε λόγο για «πλήρη εγκατάλειψη απ' την κυβέρνηση της ΝΔ αυτού του πάρα πολύ σημαντικού θεσμού, με την έλλειψη χρηματοδότησης, μέριμνας και στοργής». Βέβαια, ο Γ. Παπανδρέου παρέλειψε να αναφέρει ότι η υποχρηματοδότηση των ολοήμερων σχολείων, με αποτέλεσμα τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα συνεχίζεται με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς από την κυβέρνηση της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ