Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Συνεχής αιματοχυσία

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Η αιματοχυσία συνεχίζεται αμείωτη στη Σρι Λάνκα, όπου χτες άλλοι 11 άνθρωποι προστέθηκαν στον φρικτό απολογισμό του εμφυλίου, στον οποίο μόνο φέτος έχουν χάσει τις ζωές τους 3.400 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα: Στο βόρειο τμήμα της χώρας, τέσσερις άμαχοι και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από δύο εκρήξεις ναρκών. Στην περιοχή Τρινκομάλι, πυρά πυροβολικού έπληξαν σχολείο, τραυματίζοντας 10 μαθητές, τους δύο σοβαρά, σε μια ενέργεια για την οποία ο στρατός κατηγόρησε τους αντάρτες Τίγρεις της μειονότητας των Ταμίλ, πράγμα που οι αντάρτες διέψευσαν κατηγορηματικά και ότι, αμέσως μετά, τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από οβίδα. Οι αντάρτες από την πλευρά τους ανέφεραν ότι δύο άμαχοι Ταμίλ δολοφονήθηκαν στην ίδια περιοχή. Ενώ, στην Μποραλεσγκαμούα, νότια της πρωτεύουσας, Κολόμπο, μια ισχυρή έκρηξη - που οι αρχές υπονόησαν ότι ενδέχεται να οφείλεται σε δολιοφθορά των αυτονομιστών - προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο δίκτυο υδροδότησης.

Ολα αυτά, ενώ η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα επιβάλλει όλο και σκληρότερα μέτρα, για να κάμψει τις «τρομοκρατικές δραστηριότητες», περιλαμβανομένης της παροχής στις αρχές λευκής επιταγής για τη σύλληψη και επ' αόριστον κράτηση οποιουδήποτε θεωρούν ύποπτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ