Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Συνάντηση με την Ομάδα Φιλίας της Βουλής

Συνεχίζονται οι επαφές της λιβανέζικης αντιπροσωπείας στη χώρα μας

Από τη χτεσινή συνάντηση με την Ομάδα Φιλίας της Βουλής
Από τη χτεσινή συνάντηση με την Ομάδα Φιλίας της Βουλής
Η συμπαράσταση της Ελληνικής Βουλής στον δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο λαό του Λιβάνου εκφράστηκε χτες κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Ομάδας Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Κοινοβούλιο του Λιβάνου με την αντιπροσωπεία από τον Λίβανο που αποτελείται από τον βουλευτή Ali Bazzi και τον Γενικό Γραμματέα του Λιβανικού Κομμουνιστικού Κόμματος Khaled Hedada.

H λιβανέζικη αντιπροσωπεία, που επισκέπτεται τη χώρα μας μετά από πρόσκληση του ΚΚΕ, ενημέρωσε τους Ελληνες βουλευτές για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους και την ευρύτερη περιοχή και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον ελληνικό λαό για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς τον λιβανέζικο λαό.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας υπογράμμισε το ενδιαφέρον των Ελλήνων βουλευτών για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο κοινοβουλίων με στενότερη συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους. Προσκάλεσε δε την Ομάδα Φιλίας του Λιβανικού Κοινοβουλίου να επισκεφθεί τη Βουλή των Ελλήνων αμέσως μετά τη συγκρότησή της, που αναμένεται στο προσεχές διάστημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Ομάδας Φιλίας Δ. Γεωργακόπουλος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και η Β. Νικολαΐδου εκ μέρους του ΚΚΕ, που τόνισε σχετικά με τη συνάντηση:

«Συζητήσαμε για την κατάσταση στο Λίβανο που είναι έκρυθμη και μας ανησυχεί και ήταν πολύ σημαντικά και αξιόλογα τα στοιχεία της ενημέρωσης που είχαμε. Με διαβεβαίωση του Γ. Σούρλα οι δύο επιτροπές θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, η οποία θα είναι ωφέλιμη όχι μόνο για τα κοινοβούλια αλλά γενικότερα και για το λαό του Λιβάνου και για την ευρύτερη περιοχή».

Ο Γενικός Γραμματέας του Λιβανικού Κομμουνιστικού Κόμματος Khaled Hedada σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ευχαρίστησε την Ελληνική Βουλή και το ΚΚΕ για την πρωτοβουλία της επίσκεψης και τη συγκρότηση της Ομάδας Φιλίας. Τόνισε ότι ο λαός του Λιβάνου δοκιμάστηκε πρόσφατα από τις επεμβάσεις ξένων δυνάμεων όπως το Ισραήλ και οι ΗΠΑ και είπε ότι οι Λιβανέζοι στηρίζονται στη συμπαράσταση του ελληνικού λαού.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ali Bazzi τόνισε ότι η συνάντηση ήταν χρήσιμη και κατά τη διάρκειά της δόθηκε μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή. Θέλησή μας, είπε, είναι να αυξηθούν οι σχέσεις των δύο κοινοβουλίων και στην κατεύθυνση αυτή σοβαρό ρόλο έχουν οι δύο επιτροπές φιλίας των κοινοβουλίων Ελλάδας και Λιβάνου. Τέλος ευχαρίστησε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας για τη στήριξή τους στο λαό του Λιβάνου.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Α. Σταύρου και όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΝΔ οι δύο Λιβανέζοι πολιτικοί «εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη του λιβανικού λαού για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα στη χώρα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ