Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ 5 ΚΟΥΒΑΝΩΝ
Νέα καμπάνια αλληλεγγύης

ΑΒΑΝΑ.--

Νέα καμπάνια αλληλεγγύης στους πέντε Κουβανούς πατριώτες, που πάνω από 8 χρόνια βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, ξεκινά την Τρίτη 12 Δεκέμβρη και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Δεκέμβρη. Στόχος της νέας καμπάνιας, στην οποία κάλεσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Ρικάρντο Αλαρκόν στις 12 Νοέμβρη, είναι να γίνει γνωστή η υπόθεσή τους και να ενισχυθούν οι φωνές που ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους.

Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος δεν είναι καθόλου τυχαία, μιας και σηματοδοτεί την 5η επέτειο της δίκης που διεξήχθη για τους πέντε Κουβανούς αντιτρομοκράτες, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές φυλάκισης από δις ισόβια μέχρι και 15 χρόνια, επειδή διείσδυσαν σε τρομοκρατικές ομάδες στο Μαϊάμι, έμαθαν για τα σχέδια επιθέσεων ενάντια στην Κούβα, ενημέρωσαν την κουβανική κυβέρνηση, η οποία από τη μεριά της παρέδωσε όλα τα στοιχεία στην αμερικανική κυβέρνηση. Αλλά η κυβέρνηση του Μπους, αντί να συλλάβει τους πραγματικούς τρομοκράτες, συνέλαβε τους πέντε Κουβανούς κατηγορώντας τους για... κατασκοπία, όταν στην ουσία υπερασπίζονταν την πατρίδα τους.

Θυμίζουμε ότι μια μεγάλη διεθνής καμπάνια διεξήχθη από τις 12 Σεπτέμβρη μέχρι τις 6 Οκτώβρη σ' ολόκληρο τον κόσμο με την απαίτηση της απελευθέρωσής τους, όπου και πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης, πορείες διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, αλλά και συγκέντρωση υπογραφών. Στη χώρα μας, με πρωτοβουλία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, περίπου 4.750 άνθρωποι - μεταξύ των οποίων σημαντικές προσωπικότητες των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών - υπέγραψαν κείμενο που απαιτεί την απελευθέρωσή τους, ενώ πολλά σωματεία εκδώσανε μηνύματα και ψηφίσματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ