Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Οχι στις συντάξεις ψίχουλα!

Κατά τη διάρκεια της 3ης ψηφοφορίας στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας, εγκρίθηκε με μία μόλις ψήφο κατά ο προϋπολογισμός του Συνταξιοδοτικού Ταμείου της χώρας για το 2007, που προβλέπει και για την επόμενη χρονιά συντάξεις πείνας. Ο μόνος βουλευτής που καταψήφισε τον προϋπολογισμό ήταν ο Βίκτορ Τιούλκιν, Α` Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ).

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την ψήφο του αυτή, ο Β. Τιούλκιν σημείωσε τα εξής: «Ψήφισα κατά, όπως έκανε όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των κομμουνιστών στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες για το ίδιο ζήτημα. Κατά, γιατί αυτός ο προϋπολογισμός προβλέπει εξευτελιστικές συντάξεις για το 2007. Αυτό που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως αύξηση 12-14% πρακτικά θα το φάει ο πληθωρισμός. Πολύ περισσότερο που και οι ίδιοι αναγνωρίζουν πως ο προϋπολογισμός είναι πίσω ακόμη κι από την αύξηση κατά 20%, στην οποία είχε δεσμευτεί ο Πρόεδρος, στο φετινό διάγγελμά του. Ουσιαστικά λοιπόν παγιώνει την κατάσταση της εξαθλίωσης στην οποία βρίσκονται οι ηλικιωμένοι μας».

Ο Β. Τιούλκιν χαρακτήρισε «λάθος» την αλλαγή στάσης των υπόλοιπων βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), που στην 3η ψηφοφορία ψήφισαν τον προϋπολογισμό και πρόσθεσε: «Οι σύντροφοι αυτοί θεώρησαν πως δε θα γίνει κατανοητή η ψήφος τους. Πως τα ΜΜΕ κι οι αντίπαλοί μας θα διαδώσουν ότι εμείς ήμασταν αντίθετοι να πάρουν οι συνταξιούχοι έστω κι αυτές τις μίζερες αυξήσεις. Κατά την άποψή μας πρόκειται για χαρακτηριστικό λάθος. Είναι αυτό που ο Λένιν είχε χαρακτηρίσει ως τίμιο οπορτουνισμό, όταν κάτω από αγαθές προθέσεις και την πίεση των καταστάσεων οι άνθρωποι "καμπουριάζουν", συμβιβάζονται, εγκαταλείπουν τις θέσεις αρχών για να πετύχουν εφήμερα αποτελέσματα. Εμείς θεωρούμε πως ακριβώς μια τέτοια "ελαστικότητα" είναι που ο λαός δεν την καταλαβαίνει. Αντίθετα, αν είμαστε ευθείς, συνεπείς, τότε θα μας καταλάβουν. Αρχικά αυτοί που σκέφτονται και ασχολούνται και στη συνέχεια κι οι υπόλοιποι».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ