Σάββατο 13 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγροτική «εξολόθρευση»

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), μέσα σε μια εξαετία - από το 2000 μέχρι το 2006 - 181.600 μικρομεσαίοι αγρότες «έφυγαν» από το αγροτικό επάγγελμα. Πολλοί απ' αυτούς αναγκάστηκαν να τα παρατήσουν αδυνατώντας να ζήσουν με το λειψό και συνεχώς μειούμενο αγροτικό εισόδημα, άλλοι βγήκαν στη σύνταξη και άλλοι πέθαναν. Η αγροτιά, που πριν την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ, αποτελούσε αρκετά πάνω από το 20% των απασχολουμένων στην Ελλάδα, έπεσε σήμερα στο 11,5% και όσο περνάει ο καιρός θα μειώνεται κι άλλο, μέχρι να πέσει κάτω από το 5%, που έχει τεθεί ως στόχος από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Φυσικά, αυτή η αγροτική «εξολόθρευση» δεν ήρθε τυχαία, αλλά είναι το απτό και τραγικό αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Μια πολιτική που προωθεί, με ζήλο και συνέπεια, το μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, για να περάσει η παραγωγή και η γη στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα. Πολιτική που εντείνει το διατροφικό πρόβλημα της χώρας μας, παραδίνοντας το λαό μας στις κερδοσκοπικές ορέξεις των πολυεθνικών, ερημώνει την ύπαιθρο και διογκώνει τη φτώχεια των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτή την πολιτική έχει βάλει στο στόχαστρό του το συνεπές αγροτικό κίνημα, που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ και το οποίο προχωρεί, στις επόμενες μέρες, σε νέους αγώνες για την ανατροπή της και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής, υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών και προς όφελος του ελληνικού λαού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ