Σάββατο 13 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Προβοκατόρικη επίθεση Πάγκαλου στο ΚΚΕ

Παρενέβη με βρισιές και προσβολές, όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας σχολίαζε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία

Αθλια και προβοκατόρικη επίθεση εναντίον του ΚΚΕ, εξαπέλυσε, χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος. Παρενέβη, όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας σχολίαζε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία. Με το γνωστό του ύφος, ο Θ. Πάγκαλος δημιούργησε επεισόδιο, αφού τη φρασεολογία του χαρακτήρισαν, εκτός από την προβοκατόρικη διάθεση, οι βρισιές και οι προσβλητικές φράσεις εναντίον του ΚΚΕ. Αυτονόητη ήταν η έντονη αντίδραση του Τάκη Τσιόγκα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι προβοκάτσιες αυτού του είδους δε γίνονται αποδεκτές.

Στο πλαίσιο της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησής του, ο Τ. Τσιόγκας σχολίασε το συμβάν της επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία, λέγοντας πως «εμείς από την πλευρά μας καταδικάζουμε αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, απ' όπου και αν προέρχεται. Είναι γνωστό ότι τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν το λαϊκό κίνημα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, προβλήματα που τα δημιουργούν οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους. Οπως, για παράδειγμα, το πρόβλημα που είναι τώρα στην επικαιρότητα με την αναθεώρηση του άρθρου 16, το πρόβλημα της Παιδείας ή όπως η αποστολή στρατευμάτων για να ενισχύσουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν. Οι ισχυρισμοί για τη ζημιά που προκαλείται στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας είναι αποπροσανατολιστικοί. Το κύριο είναι ότι το χτύπημα αυτό δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ένταση της κρατικής καταστολής και της δράσης διαφόρων υπηρεσιών σε βάρος του λαϊκού κινήματος».

Τη στιγμή εκείνη επέλεξε ο Θ. Πάγκαλος, προκειμένου να σχολιάσει την τοποθέτηση του Τ. Τσιόγκα, μουρμουρίζοντας φράσεις του είδους «δηλαδή τους υποστηρίζετε;». Η στάση του Θ. Πάγκαλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ: Θα σας πω μετά, κύριε Πάγκαλε. Μόλις τελειώσω την Επίκαιρη, θα τα πούμε.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Δε χρειάζεται.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ: Οχι. Γιατί κάτι είπατε, κάτι μουρμουρίσατε από πίσω.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Θα σταματήσει η ελευθερία του λόγου; Εχουμε δικτατορία;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ: Ο,τι θέλετε, να το λέτε φωναχτά και όχι να μουρμουρίζετε. Να τα λέτε φωναχτά, ευθαρσώς, και όχι να ψιθυρίζετε. Οχι ψιθύρους.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Θα κάνω ό,τι θέλω. Εχουμε δημοκρατία. Οταν έρθει το καθεστώς που θέλετε...

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ: Να κάνετε ό,τι θέλετε, αλλά να έχετε την παλικαριά να τα λέτε στα ίσα. Οχι ψιθύρους από πίσω.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Εχουμε δημοκρατία και θα κάνω και θα λέω ό,τι θέλω.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ: Εντάξει. Αλλά προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ δε σας επιτρέπουμε.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Ασε μας, καημένε!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ: Να τα αφήσετε αυτά που ξέρετε.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Βλάκες!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ: Είστε και αναιδής! Δεν ντρέπεστε λίγο; Μην αρχίσουμε τώρα...

Στη συζήτηση αναγκάστηκε να παρέμβει ο προεδρεύων του Σώματος, Ιωάννης Τραγάκης:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Παρακαλώ, κύριε Τσιόγκα, συνεχίστε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν ακούτε τι ξεστομίζει;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Εχω την αίσθηση ότι έχετε δίκιο.

Η Ελπίδα Παντελάκη

Στο θέμα της επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία αναφέρθηκε χτες (κατά τη συζήτηση Επερώτησης) και η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη. Οπως χαρακτηριστικά είπε: «Είναι δεδομένη και η δική μας καταδίκη σ' αυτή την ενέργεια. Ομως, εδώ δε συμμεριζόμαστε όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται σήμερα και από εκπροσώπους κομμάτων και από τα Μέσα Ενημέρωσης για την εικόνα και την καταστροφή που υπάρχει στη χώρα. Αντιθέτως, μας προβληματίζει ιδιαίτερα και μας ανησυχεί πώς αυτό θα αξιοποιηθεί από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο επίθεσης εναντίον των λαών, αλλά και πώς θα αξιοποιηθεί και από την ίδια την κυβέρνηση στην πορεία, γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες κινητοποιήσεις του κόσμου απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί. Η εμπειρία μέχρι τώρα έχει δείξει ότι μετά από χτυπήματα είχαμε ένταση της κρατικής καταστολής και δράσης διαφόρων υπηρεσιών. Αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Αυτό που έχουμε να πούμε, δίνοντας και ένα μήνυμα στον κόσμο, είναι ότι πραγματικά απαιτείται ετοιμότητα, επαγρύπνηση, δράση από τον κόσμο συνολικότερα, γιατί μόνο όταν αντιμετωπίζει ο κόσμος τα προβλήματα παλεύοντας, τότε πραγματικά περιθωριοποιείται και απομονώνεται οποιαδήποτε προβοκάτσια απ' όπου και αν προέρχεται αυτή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ