Σάββατο 13 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πλειοδοτεί στην επέκταση του αστυνομικού κράτους

Πλειοδοτώντας στη λήψη νέων «αντιτρομοκρατικών» μέτρων και απαιτώντας την επέκταση των μεθόδων του αστυνομικού κράτους, το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή του χτυπήματος στην Αμερικάνικη πρεσβεία συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις στη νέα εκχώρια «αντιτρομοκρατική» εκστρατεία.

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γ. Παπανδρέου ενίσχυσαν καθ' όλη τη διάρκεια της χτεσινής μέρας το προπαγανδιστικό παραλήρημα τρομοκράτησης του κόσμου, ζητώντας από την κυβέρνηση να κινηθεί με «αποφασιστικότητα» θυμίζοντας συγχρόνως το «αντιτρομοκρατικό»... έργο του ΠΑΣΟΚ με τη «σύλληψη της "17Ν"».

Με δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδης και Γ. Φλωρίδης, καθώς και ο υπεύθυνος Δημόσιας Τάξης του κόμματός του Αλ. Παπαδόπουλος, χρησιμοποιώντας τον αποπροσανατολιστικό ισχυρισμό ότι «αυτή η πράξη στρέφεται εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της χώρας», ζήτησε με όχημα την τρομο-λαγνεία την «άμεση αντιμετώπιση των νέων εξελίξεων».

Ο Γ. Παπανδρέου, δίνοντας απευθείας εξετάσεις στο «Λευκό Οίκο» και επαναλαμβάνοντας την επιχειρηματολογία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ περί «αντιτρομοκρατικού αγώνα», αξιοποίησε το συγκεκριμένο χτύπημα σαν «άλλοθι» για να απαιτήσει την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, αναφέροντας: «Το ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια και ευθύνη προάσπισε την ασφάλεια και ανέδειξε το κύρος της Ελλάδας. Με μεθοδικότητα και με αποφασιστικό τρόπο καταφέραμε καίριο πλήγμα στην τρομοκρατία».

Στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ ψήφισε αντιτρομοκρατικούς νόμους, μετέτρεψε τη χώρα υπογράφοντας συμφωνίες με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε ξέφραγο αμπέλι για τη δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών, συρρικνώνοντας τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού και σήμερα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει την ένταση της κρατικής καταστολής.

Στηρίζοντας ακριβώς αυτή την πολιτική ο Μ. Χρυσοχοΐδης με δηλώσεις του στα ραδιόφωνα του «ΑΛΦΑ» και του «ΣΚΑΪ»... διέγνωσε «χαλαρότητα» της ελληνικής αστυνομίας, «αποδυνάμωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας» που όπως είπε μας «ξαναβάζει σε περιπέτειες». Μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το «αίσθημα ασφάλειας που εμπέδωσε το ΠΑΣΟΚ στον Ελληνα πολίτη», σήμερα «σπαταλήθηκε από την κυβέρνηση τα χρόνια αυτά και στον τομέα της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας».

Το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο ζητώντας «πολιτικές ευθύνες» από την κυβέρνηση, ουσιαστικά της προσφέρει «χέρι βοήθειας» για να προχωρήσει σε ακόμα πιο αντιδραστικά μέτρα. Σ' αυτό το πλαίσιο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου, ανέφερε ότι το κόμμα του «κατέφερε καίριο πλήγμα στην τρομοκρατία εξαρθρώνοντας την 17Ν» και σημείωσε ότι στην «ίδια κατεύθυνση οφείλει να εργαστεί και η κυβέρνηση».

Ζήτησε αλλαγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αλ. Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για «διάλυση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας» από την κυβέρνηση και ζήτησε την αλλαγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Οπως δήλωσε ο ίδιος «με εντολή του πρωθυπουργού και για αποπροσανατολισμό ευθυνών, αφαίρεσε την εποπτεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και την έδωσε στον Υπαρχηγό» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αντιληφθεί η κυβέρνηση, μέχρι το βράδυ (σ.σ. χτες το βράδυ), ότι δεν μπορεί να αφήσει την Αστυνομία ακέφαλη με επικεφαλής έναν Αρχηγό χωρίς κύρος, αφού η ίδια για λόγους χαμηλής πολιτικής και όχι μόνο, του το αφαίρεσε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Υπαρκτός ο κίνδυνος της τρομοκρατίας»! (2005-12-13 00:00:00.0)
Γίνεται της ...αντιτρομοκρατίας (2005-07-02 00:00:00.0)
Ερμαιο των «μυστικών» (2002-07-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-07-06 00:00:00.0)
«Να μη χαθεί η ευκαιρία» (2002-07-04 00:00:00.0)
Συζητά ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ η κυβέρνηση (2000-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ