Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Το Σιν Φέιν λέει ΝΑΙ στην «αστυνομία»

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.--

Το Σιν Φέιν εγκατέλειψε δεκαετίες εναντίωσης και ψήφισε μαζικά υπέρ της συνεργασίας με την αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας, άροντας ένα χαρακτηριζόμενο ως μεγάλο εμπόδιο στο δρόμο προς την αποκατάσταση της λειτουργίας της συγκυβέρνησης Καθολικών και Προτεσταντών στη Βόρεια Ιρλανδία, με το τελεσίγραφο της βρετανικής κυβέρνησης να λήγει στις 26 Μάρτη.

Η απόφαση πάρθηκε την Κυριακή σε ειδική συνεδρίαση παρουσία περισσότερων από 2.000 μελών του Σιν Φέιν, όπου με ανάταση της χειρός ψήφισαν στην πλειοψηφία τους υπέρ της συνεργασίας με την αστυνομική δύναμη, στην οποία κυριαρχούν οι προτεστάντες.

Κατά τους αναλυτές, η έκβαση της ψηφοφορίας συνιστά θρίαμβο για τον ηγέτη του Σιν Φέιν, Τζέρι Ανταμς, τον πρώην διοικητή του IRA. Το «ναι» του Σιν Φέιν στη συνεργασία με την αστυνομική δύναμη, εννοείται ότι έγινε δεκτό με ενθουσιασμό τόσο από το Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, όσο και από τον Ιρλανδό ομόλογό του, Μπέρτι Αχερν, καθώς αποτελεί θετική κίνηση, όπως τονίζουν για την αναβίωση της κυβέρνησης καθολικών - προτεσταντών, αλλά και της συμφωνίας της «Μεγάλης Παρασκευής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ