Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Τρίτη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας

ΝΤΕΡΑ ΙΣΜΑΗΛ ΧΑΝ.--

Τρεις νεκροί - ένας βομβιστής αυτοκτονίας και δύο αστυνομικοί - ήταν ο απολογισμός νέας επίθεσης, αυτή τη φορά στην πόλη Ντέρα Ισμαήλ Χαν, χτες, σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες». Το «Γαλλικό Πρακτορείο» μετέδιδε ότι το ένα θύμα δεν ήταν αστυνομικός, αλλά πολίτης. Το Σάββατο, στην Πεσάβαρ, είχε σημειωθεί άλλη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με 17 νεκρούς και 35 τραυματίες. Ενώ, την Παρασκευή, είχε σημειωθεί επίθεση αυτοκτονίας στο ξενοδοχείο «Μάριοτ» του Ισλαμαμπάντ. Η διαδογματική βία στο Πακιστάν θέριεψε ξανά, ενόψει της Ασούρα, σιιτικής γιορτής.

Η προϊούσα «ταλιμπανοποίηση», όπως αποκαλείται το φαινόμενο της έξαρσης της θρησκευτικής βίας στο Πακιστάν τα τελευταία χρόνια, κλιμακώνεται, παρά τις κάπως υποκριτικές διαβεβαιώσεις του πραξικοπηματία στρατηγού - «προέδρου» της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ, ότι «θα πατάξει τον εξτρεμισμό». Εξάλλου, συχνά αυτό δε σημαίνει παρά την «ανακύκλωση» του προβλήματος: οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν απέλασαν 131 Αφγανούς την Κυριακή που είχαν συλλάβει στο Μπαλουχιστάν.

  • Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι ο Χάλιντ Χαουάτζα, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Defence of Human Rights», έχει απαχθεί, όπως και 200 ακόμη άνθρωποι, από τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες. Και ο ίδιος ο Χαουάτζα έχει διατελέσει στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών, και η επίγνωση του τρόπου που λειτουργούν τον καθιστούσε, προφανώς, ιδιαίτερα επικίνδυνο γι' αυτές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ