Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Επιθέσεις στις δυνάμεις της επέμβασης

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ενοπλη επίθεση σε φυλάκιο της αστυνομίας στο βόρειο τμήμα της σομαλικής πρωτεύουσας, Μογκαντίσου, πραγματοποιήθηκε προχτές, με αποτέλεσμα μάχες διάρκειας τουλάχιστον μίας ώρας, που τερματίστηκαν με το θάνατο τουλάχιστον δύο Σομαλών αστυνομικών.

Ο Αμπντιραχμάν Ντινάρι, εκπρόσωπος της «μεταβατικής» σομαλικής κυβέρνησης, είδε τη νέα επίθεση σαν έργο των Ισλαμιστών της Ενωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων που, όπως παρατήρησε, ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους όσο προχωρά η αποχώρηση μονάδων του αιθιοπικού στρατού από τη Σομαλία. «Οι Ισλαμιστές επιστρέφουν στο Μογκαντίσου... Σκοτώνουν αθώους πολίτες. Επιτίθενται σε αστυνομικά τμήματα...» είπε ο εκπρόσωπος της «μεταβατικής» σομαλικής κυβέρνησης. Πάντως, ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Μέλες Ζενάουι παρέμεινε ανένδοτος, δηλώνοντας ότι το 1/3 των στρατευμάτων του θα έχει εγκαταλείψει τη Σομαλία μέσα στις επόμενες δύο με τρεις μέρες...

Τέλος, μέσα στο τελευταίο τριήμερο, οι κενυατικές αρχές παρέδωσαν στις σομαλικές αρχές δεμένα χειροπόδαρα 23 άτομα, ανακοινώνοντας ότι ήταν υποστηριχτές των Σομαλών ισλαμιστών ή πως πολέμησαν στο πλευρό τους. Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν οι σύζυγοι και τα παιδιά «τριών τρομοκρατών», αλλά και αλλοδαποί από χώρες της Μέσης Ανατολής και την Ευρώπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ