Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ CIA

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι μπλεγμένοι μέχρι το λαιμό στο τεράστιο σκάνδαλο με τις μεταγωγές κρατουμένων από αεροσκάφη της CIA μέσω των ευρωπαϊκών εδαφών.

Η υποκρισία των δυο κομμάτων έφτασε στο σημείο να υπερψηφίσουν μέσω των ευρωβουλευτών τους την πρόσφατη έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, όπου υποτίθεται ότι ασκείται κριτική στην τακτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων οι οποίες συνεργάστηκαν με τη CIA στις απαγωγές και μεταγωγές ανθρώπων. Με άλλα λόγια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό της χώρας λειτουργούν σαν «σταθμάρχες» και «αερολιμενάρχες» της CIA, αλλά στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν αυταπάτες τόσο για τα κόμματά τους όσο και για το ρόλο της ΕΕ, εμφανίζονται να καταδικάζουν τις ΗΠΑ για τις πρακτικές τους!

Ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο. Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Λαμπρινίδης, την ημέρα της υπερψήφισης της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου, θέλοντας να βγάλει απ' έξω την ουρά του ΠΑΣΟΚ, έθεσε το ερώτημα προς τη ΝΔ «ποιες εξηγήσεις έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ για τις 64 πτήσεις αεροπλάνων της CIA που προσγειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα». Το ίδιο ακριβώς ερώτημα, όμως, αφορά και το δικό του κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτές οι 64 πτήσεις της CIA στην Ελλάδα, όπως κατέγραψε η έρευνα, εκτείνονται καθόλη της διάρκεια της περιόδου, από το 2001 μέχρι και το 2005, δηλαδή και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί κυβερνήσεων της ΝΔ.

Σήμερα ο «Ρ» αποκαλύπτει του λόγου το αληθές, όσον αφορά την εμπλοκή και των δυο κομμάτων του δικομματισμού στο σκάνδαλο. Φέρνει στη δημοσιότητα εσωτερικό έγγραφο, συνοδευτικό της έκθεσης, βάσει του οποίου διεξήχθη η έρευνα, στο οποίο καταγράφονται οι δραστηριότητες της CIA στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...


Ρεπορτάζ:
Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ