Τρίτη 15 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι τρομοκράτες του ευρωατλαντισμού

Ηυπόσχεση του πρωθυπουργού ότι θα ριχτεί «με όλα τα μέσα» (!) στο... ρινγκ για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» πλησιάζει στην υλοποίησή της. Αφού, μετά τις πιέσεις των Αμερικανών προστέθηκε και το κερασάκι της δολοφονικής δράσης των πρακτόρων της «17 Ν», και αφού έκτοτε οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του κράτους του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» έβαλαν στο φουλ τις μηχανές για την εμπέδωση ενός μαζικού κλίματος τρομοκρατοφοβίας, θεωρείται από τους κυβερνώντες και τους προϊσταμένους τους ότι ήγγικεν η ώρα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να προσαρμόσει το εσωτερικό της δίκαιο σε εκείνες τις «Φαρ Ουέστ» προδιαγραφές, που θα διευκολύνουν τους Αμερικανούς και τις κάθε λογής μυστικές υπηρεσίες να συγκροτήσουν - και μάλιστα υπό καθεστώς νομιμότητας (!) - τις παρααστυνομίες τους επί ελληνικού εδάφους!

Στο μεταξύ, οι εγχώριοι συνεργάτες της CIA και της Σκότλαντ Γιαρντ έβγαλαν έως και φιρμάνι για τη σύσταση ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας με τις ειδικές υπηρεσίες, όπου ο κάθε «χρήσιμος» πολίτης θα μπορεί να χαφιεδίζει (!) και να καταγγέλλει ό,τι... «τρομοκρατικό» υπέπεσε στην αντίληψή του. Οσο για την ανωνυμία του χαφιέ είναι «εξασφαλισμένη». Βλέπετε, στην Ελλάδα της εκκόλαψης ενός ακόμα «τρομονόμου», η... ρουφιανιά πρέπει να αποτελεί... προστατευόμενο είδος.

Ηουσία της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του κ. Σημίτη, αποφασισμένη να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική, «με ή χωρίς συναίνεση», όπως σαφέστατα δήλωσε ο πρωθυπουργός (Φέιρα, 21/6/2000), επείγεται να αναμορφώσει το εσωτερικό δίκαιο της χώρας ώστε η αστυνομοκρατία, η αυθαιρεσία, ο αυταρχισμός να παρεισφρήσει στη ζωή των Ελλήνων ως στοιχείο της καθημερινότητάς τους... Επιπλέον, το κλίμα της καταστολής πρέπει να εμφανιστεί άλλοτε σαν αναγκαίο κακό και άλλοτε σαν κοινωνική προσφορά (!), για να μπορέσει να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ αποδοχής στη συνείδηση της κοινής γνώμης.

Η δήθεν καταπολέμηση της τρομοκρατίας αξιοποιείται σε αυτή την κατεύθυνση ως πολύτιμο πρόσχημα, έτσι ώστε η ομπρέλα της αστυνομοκρατίας να καλύψει κάθε πλευρά της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» αναδεικνύεται σε άλλοθι για τη μαζική χρήση μεθόδων κατατρομοκράτησης του λαού. Ενός λαού, που οι Αμερικανοί - στη γνωστή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - τον έχουν επίσημα επικηρύξει (!) λόγω των «τρομοκρατικών» του κινητοποιήσεων εναντίον του ΝΑΤΟ!

Στο παραπάνω πλαίσιο, αποτελεί «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση η κατάλυση των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών: Εισβολή χωρίς καν ένταλμα έρευνας σε σπίτια πολιτών, συλλογή «ενοχοποιητικών» στοιχείων κατά παντός «υπόπτου» με χρήση όλων των μεθόδων διάρρηξης της προσωπικής ζωής των πολιτών, αξιοποίηση κάθε παρανομίας στο όνομα της εθνικής ασφάλειας, προσαρμογή του δικονομικού συστήματος στη λογική του «εσείς είστε το κράτος», όπως έλεγε από τη θέση του πρωθυπουργού ο χειροκροτών τον κ. Σημίτη, Κ. Μητσοτάκης.

Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα περιέχονται στον... «κεντροαριστερό τρομονόμο» του ΠΑΣΟΚ. Διατάξεις με τις οποίες θα μεταβεί υπό μάλης ο κ. Χρυσοχοΐδης στις ΗΠΑ, όπου, επιπλέον, θα βάλει την υπογραφή του κάτω και από ένα ακόμα «χαλκά» για τις ελευθερίες του ελληνικού λαού: Σύναψη αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας είναι το παρασύνθημα της συμφωνίας που, ουσιαστικά, θα εισαγάγει την τρομοκρα-CIA, όχι πλέον από το παράθυρο, αλλά από τη διάπλατη πόρτα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Ολα αυτά είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνα. Αν, δε, ισχύει αυτό που γράφτηκε τις προάλλες, ότι 50.000 πολίτες (!) τελούν υπό παρακολούθηση ελέω Σένγκεν («Βήμα», 6/8/2000), τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα. Σε βαθμό τέτοιο που ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή από την άμεση, την εδώ και τώρα, επιχείρηση τρομοκράτησης των τρομοκρατών του ευρωατλαντισμού.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ