Τρίτη 15 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
Πού πήγε η... «ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» των πληγέντων;

Εχει περάσει ήδη πάνω από ένας μήνας από τότε που η καταστροφική πυρκαγιά κατέστρεψε σχεδόν το ένα τέταρτο του νησιού της Σάμου. Οπως και πολλοί μήνες έχουν περάσει σε άλλες περιοχές που επλήγησαν. Καλλιέργειες, δάση και σπίτια έγιναν στάχτη, σε ελάχιστο χρόνο, με την κυβέρνηση ουσιαστικά να παρατηρεί την καταστροφή. Αμέσως μετά, όπως συνηθίζεται, ήρθαν οι υποσχέσεις και τα θερμά «συλλυπητήρια».

Εχουν περάσει 20 μέρες από την περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου στις πυρόπληκτες περιοχές της Σάμου, όπου δόθηκαν υποσχέσεις και έγιναν προφορικές εξαγγελίες για «άμεση αποκατάσταση» των ζημιών της πυρκαγιάς. Πριν λίγες μέρες ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε ξανά στον τόπο της καταστροφής, όπως είχε βρεθεί εκεί από την πρώτη στιγμή.

Σήμερα - βασική διαπίστωση είναι - ότι και ο πλέον καλοπροαίρετος κάτοικος των πυρόπληκτων περιοχών δυσπιστεί, βλέποντας πως δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό, πέρα από το επίδομα - ελεημοσύνη των 200.000 δραχμών που πήραν κάποιοι από τους πληγέντες. Το οδοιπορικό του «Ρ» στις πυρόπληκτες περιοχές της Σάμου, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της απαράδεκτης κατάστασης.


ΣΕΛ.  12  -  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ