Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην καταστολή

Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ευλογίες του Αμερικανού πρέσβη, ολοκληρώνει το έργο της προμήθειας και πλήρους λειτουργίας του συστήματος C4i, που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Υπογραμμίζει ότι «το C4i αποτελεί ένα σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής, με πληθώρα επίγειων και εναέριων μέσων. Πρόκειται για εργαλείο τρομοκράτησης του λαού και των αγώνων του για τις δυνατότητες του οποίου η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση διαφήμιζαν ότι δεν υπάρχει ισάξιό του αλλού».

Συνεχίζει ότι το σύστημα αυτό - που επίσημα κόστισε 250 εκατομμύρια ευρώ και έχει πανάκριβο κόστος συντήρησης -, αποτελεί στοιχείο της προσαρμογής των υπηρεσιών και δυνάμεων ασφαλείας της χώρας στο λεγόμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Οτι εντάσσεται σε ένα σύνολο μέτρων τρομοκράτησης και καταστολής, που όλο και πιο εντατικά προωθούνται ενάντια στους λαϊκούς αγώνες με αποφάσεις της ΕΕ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το σύστημα αυτό δεν τοποθετήθηκε για την ασφάλεια, αλλά για το αλυσόδεμα του λαού. Οι χαφιεδοκάμερες μαζί με τους ασφαλίτες, τα χημικά, την "εγκύκλιο" περιορισμού του δικαιώματος στη διαδήλωση, τα ΜΑΤ και τις αθρόες τρομοκρατικές προσαγωγές και συλλήψεις, αποτελούν άλλο ένα κρίκο στην αλυσίδα τρομοκράτησης του λαού. Για την παρεμπόδιση της συμμετοχής του στους αγώνες».

Για του λόγου το αληθές, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει ότι την ώρα που ο υπουργός Β. Πολύδωρας παραλάμβανε το C4i, οι κάμερες παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τη χτεσινή απεργιακή εκδήλωση στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, και στη συνέχεια την πορεία των διαδηλωτών, κάτι που φαινόταν με γυμνό μάτι.

«Ομως όλα αυτά δεν είναι ικανά να τρομοκρατήσουν το λαό. Δείχνουν περισσότερο την τρομοκράτηση των εμπνευστών τους. Καλούμε το λαό να μη κάνει αποδεκτή τη χρήση των καμερών, να μην τις νομιμοποιήσει στη δική του συνείδηση. Να δυναμώσει τη συμμετοχή του στους αγώνες, να δυναμώσει την πάλη για την προάσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων του, να εναντιωθεί στην καταστολή» καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ