Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Πρόγραμμα τρομοκράτησης των λαών

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει τους νέους αντιδημοκρατικούς σχεδιασμούς, με πρόσχημα την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας»

Τους νέους, αντιδημοκρατικούς σχεδιασμούς της ΕΕ, όπως αυτοί καταγράφονται στο επικαιροποιημένο ευρωενωσιακό Πρόγραμμα για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Σε ανακοίνωσή της εξηγεί ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Γενικευμένο φακέλωμα και προληπτική λογοκρισία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της «ριζοσπαστικοποίησης». Η ΕΕ έχει υιοθετήσει, με επίσημα κείμενά της, τη θέση ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας περιλαμβάνει την καταπολέμηση της «ριζοσπαστικοποίησης» και των «ακραίων πεποιθήσεων», οι οποίες αποτελούν, κατά την ΕΕ και τις ΗΠΑ, τις αιτίες που οδηγούν στην τρομοκρατία. Στο στόχαστρο, δηλαδή, τίθενται όσοι αμφισβητούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Υπό επιτήρηση, με βάση το συγκεκριμένο «αντι»τρομοκρατικό πρόγραμμα, τίθενται τα Πανεπιστήμια, οι χώροι συγκέντρωσης της νεολαίας, τα Μέσα Ενημέρωσης.
  • Προβλέπεται η εισαγωγή βιομετρικών στοιχείων σε διαβατήρια και ταυτότητες, η ανταλλαγή Στοιχείων Μητρώου Επιβατών που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ (πρόκειται για τα στοιχεία που παραδίδουν ήδη οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ).
  • Η Κομισιόν επεξεργάζεται παράλληλα μέτρα για Συστήματα Ανίχνευσης μέσω Ραδιοσυχνότητας (τα λεγόμενα «βραχιολάκια») ή την ετικέτα στις κάρτες επιβίβασης και τα εισιτήρια για την παρακολούθηση όλων των κινήσεων των επιβατών των μέσων μαζικής μεταφοράς.
  • Ενισχύονται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της ΕΕ με το νέο νομικό καθεστώς και τις διευρυμένες δυνατότητες επέμβασης της Ευρωπόλ. Δημιουργούνται Ομάδες Ταχείας Επέμβασης από τον Οργανισμό Διαχείρισης Συνόρων (FRONTEX). Και εντείνονται τα μέτρα σε βάρος των υπηκόων ξένων χωρών και των μεταναστών.

Επιπλέον η «Δημοκρατική Συσπείρωση» χαρακτηρίζει το εν λόγω πρόγραμμα σοβαρή αρνητική εξέλιξη στον τομέα των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Καλεί τον ελληνικό λαό να εντείνει τον αγώνα ενάντια σε κάθε περιορισμό και προσβολή των θεμελιωδών ελευθεριών του. Απαιτεί να μην υιοθετηθεί το κείμενο και να μην προχωρήσει η υλοποίηση του συνολικού πακέτου των αντιδημοκρατικών αυτών επιλογών.

Τέλος, να καταργηθεί το αντιδημοκρατικό νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την τρομοκρατία (τρομονόμος του 2001, ευρωτρομονόμος, Συνθήκη Σένγκεν, Ευρωπόλ, Οδηγία της ΕΕ για την παρακολούθηση και την καταγραφή των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, κάμερες παρακολούθησης του συστήματος C4i κλπ.).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηχανισμοί της ΕΕ παράγουν τις κατευθύνσεις που υλοποιούν οι κυβερνήσεις (2020-07-04 00:00:00.0)
Διευρύνονται τα «αντιτρομοκρατικά» αδικήματα (2008-01-12 00:00:00.0)
Δικομματική συναίνεση στο χτύπημα δικαιωμάτων (2004-11-17 00:00:00.0)
Να τους «προσγειώσουμε» (2004-08-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τον αγώνα (2004-08-18 00:00:00.0)
Στόχος τους λαοί - κινήματα (2004-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ