Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Σχολείο» ΝΑΤΟικής εκπαίδευσης

Η παραπέρα προώθηση της ΝΑΤΟποίησης των Βαλκανίων και η πιο βαθιά εμπλοκή τους στους νεοταξικούς σχεδιασμούς, στο όνομα της «Βελτίωσης της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή», θα αποτελέσει το κύριο θέμα των συζητήσεων στο πλαίσιο της Συνόδου των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των βαλκανικών χωρών, που πραγματοποιείται αύριο 18 Απρίλη στη Θεσσαλονίκη.

Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ από 10 βαλκανικές χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία), θα διερευνήσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει εκδώσει το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, «τρόπους δράσεως για σταθερή και αποτελεσματική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης». Πρόκειται για ελληνική πρωτοβουλία που «αποσκοπεί στην προώθηση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη το σημαντικό ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στην περιοχή».

Η πρωτοβουλία αυτή, που έχει τις ευλογίες των Αμερικανών προωθείται με στόχο να βοηθήσει στην εδραίωση των ΝΑΤΟικών δομών στην περιοχή και στην επιβεβαίωση της αμερικανικής επικυριαρχίας. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ θα διερευνήσουν τρόπους δράσεως για την ανάπτυξη κατάλληλων οργάνων, μηχανισμών και προσεγγίσεων με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας, τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας για την αντιμετώπιση κρίσεων και την επαύξηση της συνέργειας στην περιοχή».

Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου θα κηρύξει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευ. Μεϊμαράκης. Θα συμμετέχουν στις εργασίες της ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EUMC) και ο διοικητής του Διακλαδικού ΝΑΤΟικού Στρατηγείου της Νεάπολης (JFC Naples).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ