Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟικές πολεμικές ετοιμασίες στη Μεσόγειο

Ασκήσεις επέκτασης στη Β. Αφρική με τη συμμετοχή ελληνικού υποβρυχίου και φρεγατών

Σε εξέλιξη βρίσκονται στη Μεσόγειο τις μέρες αυτές, με τη συμμετοχή τριών μεγάλων μονάδων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τρεις ΝΑΤΟικές ασκήσεις, με στόχο τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στη Β. Αφρική και, γενικότερα, για την εκπαίδευση σε νεοταξικού χαρακτήρα αποστολές.

Η φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» συμμετέχει στην πολυεθνική άσκηση «PHOENIX EXPRESS 2007», που άρχισε και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Απρίλη, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ισπανίας. Συμμετέχουν και μονάδες χωρών της Β. Αφρικής (Αλγερία, Μαρόκο, Τυνησία). «Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με το ΓΕΝ, είναι η συνεκπαίδευση μονάδων των χωρών του ΝΑΤΟ και Μεσογειακού Διαλόγου στις διαδικασίες ελέγχου εμπορικών πλοίων».

Η φρεγάτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» συμμετέχει στην άσκηση «TAPON 2007», η οποία διοργανώνεται από την Ισπανία και θα διεξαχθεί στη Δ. Μεσόγειο και στα στενά του Γιβραλτάρ, 16 έως 27 Απρίλη. «Σκοπός, σύμφωνα με το ΓΕΝ, είναι η εξάσκηση των Ναυτικών Δυνάμεων στην αντιμετώπιση μιας σύγχρονης διεθνούς κρίσης».

Το υποβρύχιο «ΠΡΩΤΕΥΣ» θα συμμετάσχει στην άσκηση «NOBLE MANTA '07», η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας, 12 έως 22 Απρίλη. «Σκοπός είναι η εξάσκηση στις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ