Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιπερισπασμοί συνενόχων

Με φτηνούς αντιπερισπασμούς επιχειρούν η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποτινάξουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων κατά τη διάρκεια της τελευταίας οκταετίας.

Και ενώ η συνενοχή τους είναι προφανέστατη, επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση στη λεγόμενη κοινή γνώμη, με σκοπό τη συγκάλυψη, ή το συμψηφισμό.

Αυτό αποδεικνύουν, με συνεντεύξεις τους σε κυριακάτικες εφημερίδες, τόσο ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, όσο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγόπουλος.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της συνενοχής είναι ότι κανείς απ' τους δύο δε θίγει τη γενεσιουργό αιτία της υπόθεσης, που είναι η κοινή απόφαση για την «αξιοποίηση» των αποθεματικών των Ταμείων, είτε στο χρηματιστηριακό τζόγο, είτε στην ιδιαίτερα επικίνδυνη αγορά των σύνθετων επενδυτικών προϊόντων.

Από την απόφαση αυτή ξεκίνησαν όλα και αυτή η απόφαση φέρει την υπογραφή άλλοτε των κυβερνήσεων της ΝΔ, άλλοτε των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αλογοσκούφης, όχι μόνον αποποιείται των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης για την κλοπή των αποθεματικών μέσω των «δομημένων» ομολόγων, αλλά και επιρρίπτει τις ευθύνες στα μέλη των διοικήσεων των Ταμείων. Φθάνει, μάλιστα, στο σημείο να δικαιολογεί το τζογάρισμα των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων με το επιχείρημα ότι «κάθε επένδυση έχει ρίσκο»!

Με λίγα λόγια, λέει στους ασφαλισμένους: «Παίξατε και χάσατε»....

Αυτό ακριβώς που πριν από πέντε χρόνια είχε δηλώσει ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για τους «εγκλωβισμένους» του Χρηματιστηρίου.

Εξίσου μεγάλη πρόκληση, όμως, συνιστά και η δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία», όπου ο κ. Παναγόπουλος ζητάει λάβρος: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»!

Πού ήταν ο κ. Παναγόπουλος την τριετία 1999- 2002, όταν τα Ταμεία έχασαν στο χρηματιστηριακό τζόγο τα δύο τρίτα των αποθεματικών τους, όταν μέσα σε τρία χρόνια πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δραχμές πέρασαν από τα ασφαλιστικά ταμεία στις τσέπες των «θεσμικών επενδυτών» και των επιτήδειων χρηματιστών, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλούσε τους μικρομεσαίους επενδυτές στο «πάρτι» της Σοφοκλέους;

Συνένοχοι στο έγκλημα κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν, ο καθένας για δικούς του λόγους, να περιορίσουν την υπόθεση στη λογική του συμψηφισμού και της συγκάλυψης.

Ετσι θα συνεχιστεί η λεηλασία των Ταμείων στο όνομα της καλύτερης «αξιοποίησης» των αποθεματικών τους και το προϊόν της λεηλασίας θα συνεχίσει να συγκεντρώνεται στα θησαυροφυλάκια των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των χρηματιστών. Και όλα αυτά πάνω στο αίμα και τον ιδρώτα εκατομμυρίων εργαζομένων, που καταθέτουν τις εισφορές τους για την περίθαλψη και τη σύνταξή τους.

Για πόσο ακόμη;


Δάνης ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ