Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολογισμός προς την πλουτοκρατία

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ:

«Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΟΝΝΕΔ ήταν απολογισμός προς την πλουτοκρατία. Για τις νέες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών είχε μηδενική αναφορά στα σύγχρονα δικαιώματά τους, ήταν μια προσπάθεια απόκρυψης της εχθρικής αντιμετώπισης των διεκδικήσεών τους και των αγώνων τους από την κυβέρνησή του.

Τα μέτρα και τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, ειδικά σε ό,τι αφορά τη ζωή της νεολαίας, αποκαλύπτουν πόσο ψεύτικοι είναι οι ισχυρισμοί της ΝΔ ότι έχει "προοδευτική" πολιτική, ότι διαμορφώνει "ίσες ευκαιρίες" και ότι αντιμετωπίζει την ανεργία, τη διαφθορά και τις ανισότητες.

Η πολύμορφη καταστολή των μαζικών αγώνων των φοιτητών, των σπουδαστών, των μαθητών που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, αποδείχνει πόσα υποκριτικά είναι τα λόγια ότι θέλουν και επιδιώκουν τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική.

Η χρεοκοπία της πολιτικής της ΝΔ στη νεολαία, στα ασφαλιστικά ταμεία κ.α. αποδεικνύει ότι η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου, όποιος και να είναι ο διαχειριστής, έχει τα ίδια οδυνηρά αποτελέσματα για το λαό και τη νεολαία».

Επίσης, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο διεθνές συμπόσιο κεφαλαιαγορών, σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ σημειώνει:

«Χίλιες αλήθειες είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός προς τους κεφαλαιοκράτες - εφοπλιστές αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησής του για αυτούς, μάλιστα όσον αφορά τα κέρδη τους, που όντως είναι αμύθητα, τα κίνητρα και τις φοροαπαλλαγές ίσως είπε και λίγα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται, ο πρωθυπουργός απέκρυψε ότι στο έργο της τεράστιας κερδοφορίας κεφαλαίου -εφοπλιστών είχε και αυτό μεγάλη συνεισφορά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να εξηγήσει εφόσον, όπως υποστηρίζει, από την κερδοφορία του κεφαλαίου κερδίζουν και οι εργαζόμενοι, αφού τα κέρδη του είναι αμύθητα - 8,5 δισ. ευρώ, ήταν τα κέρδη μόνο των εισηγμένων στο χρηματιστήριο ΑΕ για το 2006 - γιατί οι εργάτες πήραν 77 λεπτά αύξηση και η λαϊκή οικογένεια είναι καταχρεωμένη;

Εφόσον τα εφοπλιστικά κέρδη μόνο το 2004 ξεπέρασαν τα 20 δισ. δολάρια, γιατί αυξάνεται η ανεργία των ναυτεργατών και το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) δεν έχει να πληρώσει τις συντάξεις;

Γιατί τα εισιτήρια για τους νησιώτες και τους εργαζόμενους διαρκώς ακριβαίνουν;

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ