Τρίτη 22 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βαριά σύννεφα για το Κυπριακό

Η διαδικασία μέσω της οποίας υποτίθεται ότι αναζητιέται λύση στο Κυπριακό έχει αρχίσει να προκαλεί βαριά συννεφιά στη Λευκωσία. Μια συννεφιά που αργά ή γρήγορα αναμένεται να φτάσει και στην Αθήνα, επηρεάζοντας τις σχέσεις των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου.

Τα πρώτα δείγματα της «απελπισίας» που αρχίζει να επικρατεί στη Λευκωσία καταγράφονται στις κινήσεις του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής Σπ. Κυπριανού, ο οποίος ζητά εδώ και αρκετό καιρό να του επιτραπεί να μιλήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μάλιστα με χτεσινή επιστολή του ο Σπ. Κυπριανού στηρίζει το αίτημά του στο γεγονός ότι «το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από το 1974». Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής αναφέρει επίσης στην επιστολή του ότι οι διάφοροι διαμεσολαβητές και απεσταλμένοι το μόνο που κάνουν είναι να προωθούν το χειρότερο σενάριο επίλυσης του Κυπριακού, τη Συνομοσπονδία.

Σωστές, όλες αυτές οι διαπιστώσεις, αλλά μάλλον λίγο καθυστερημένα προβάλλονται και μοιάζουν περισσότερο με προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών και μετάθεσης σε άλλες πλάτες. Αλήθεια, ποιοι άραγε είχαν επισημάνει ότι η «περίφημη» ενταξιακή πορεία της Κύπρου προς την ΕΕ, που σε αγαστή συνεργασία «εξασφάλισαν» - και πανηγύρισαν για αυτό - οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση του νησιού;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ