Τρίτη 22 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο,τι πουν οι Αμερικανοί

Σε άμεση προσαρμογή με τις αμερικανικές απαιτήσεις για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» προχωρά η κυβέρνηση.

Η πρώτη επαφή που είχε ο πρωθυπουργός, μετά τις διακοπές του, με υπουργό της κυβέρνησής του, ήταν με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκε χτες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η προώθηση αλλαγών στη νομοθεσία για όσους κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις.

Οπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση, κάτω από την αμερικανική πίεση, εξετάζει αλλαγές στις διαδικασίες που αφορούν στις δίκες όσων κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες.

Παράλληλα με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης, πραγματοποιήθηκε χτες και συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης. Στην ατζέντα των δύο υπουργών υπήρχε και το θέμα της τρομοκρατίας, υπό την έννοια ότι συζητήθηκε η ελληνοαμερικανική συμφωνία για την αστυνομική συνεργασία, που πιθανότατα αναμένεται να υπογραφεί τον προσεχή μήνα.

Οπως έχει γίνει γνωστό, ενώ η Αθήνα έχει προσαρμοστεί με τις αμερικανικές απαιτήσεις και έχει ετοιμαστεί η συμφωνία, η Ουάσιγκτον ακόμη δεν έχει ικανοποιήσει το ελληνικό αίτημα, η υπογραφή να γίνει από αξιωματούχους του ίδιου επιπέδου. Ετσι, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ποιος από την αμερικανική πλευρά θα υπογράψει, δίπλα από τον Ελληνα υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, σχετικά με τη συνάντηση Παπανδρέου - Χρυσοχοΐδη, ανακοίνωσε ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης και για τις ελληνοαλαβανικές σχέσεις, ενόψει της επίσκεψης του Δ. Χρυσοχοΐδη στα Τίρανα.

Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με τον Δ. Ρέππα, ασχολήθηκαν και με «την καθιέρωση ενός συστήματος επίσκεψης στα ελληνικά νησιά τουριστών προερχομένων από την Τουρκία, χωρίς προηγουμένως να χρειάζονται βίζα. Είναι ένα καθεστώς, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το οποίο πιλοτικά έχει ισχύσει την τελευταία περίοδο και ανταλλάσσονται διάφορες σκέψεις και αναζητούνται τρόποι, προκειμένου να παγιωθεί αυτή η διαδικασία με τρόπο, όμως, που δε θα δημιουργήσει προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ