Τρίτη 22 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζουν την «ομφαλοσκόπηση» στη Νέα Δημοκρατία

«Πρωινό καφέ» δεν είχαν χτες μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στη Ρηγίλλης όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τους στενούς του συνεργάτες (Σιούφας, Παυλόπουλος) και συζήτησαν σειρά θεμάτων. Ο φιλικά προσκείμενος στη ΝΔ Τύπος επέμενε ότι τα θέματα που κατά προτεραιότητα θα αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι το ενδεχόμενο της επιστροφής Σαμαρά, το θέμα που ανέκυψε με την απομάκρυνση σειράς μεσαίων στελεχών του κόμματος και το πρόβλημα Σπηλιωτόπουλου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής ζήτησε να διευκρινιστεί ότι θέμα επιστροφής του Αντ. Σαμαρά δεν τίθεται και επομένως δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης την οποία πιθανόν θα ήθελε να συνεχίσει η Ντ. Μπακογιάννη. Για το θέμα των απομακρυνθέντων στελεχών ζήτησε να υπάρξει διαμεσολάβηση του Β. Μεϊμαράκη, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις στους δυσαρεστημένους από την επιστολή του Αγγ. Μοσχονά (υπεύθυνου οργανωτικού τομέα της ΝΔ). Ο Αγγ. Μοσχονάς σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις τόνισε ότι η απομάκρυνση των εν λόγω στελεχών οφείλεται στις αποφασισμένες από το Συνέδριο της ΝΔ οργανωτικές αλλαγές. Τόνισε μάλιστα ότι το γενικό σχήμα των αλλαγών ήταν σε γνώση του Κ. Καραμανλή, όχι όμως και τα συγκεκριμένα ονόματα.

Το θέμα είναι ότι είτε το θέλει είτε όχι η Νέα Δημοκρατία επανακάμπτει στην πολιτική καθημερινότητα με την εικόνα που είχε και πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Δηλαδή τη συνεχή ομφαλοσκόπηση και την αναζήτηση εσωκομματικών ισορροπιών.

Για να διασκεδάσει πάντως και τις εντυπώσεις, εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια πρωινής σύσκεψης αποφασίστηκε να οριστεί εισηγητής της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Γ. Βαρβιτσιώτης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Πρ. Παυλόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ